EA explică de ce nu mai sunt interesați de consolele de gaming portabile

EA explică de ce nu mai sunt interesați de consolele de gaming portabile

Ar putea smartphone-urile și tabletele să înlocuiască nevoia de console de gaming portabile dedicate? EA este de părere că da, în contradicție cu Nintendo.

EA Games

Într-o discuție cu cei de la Gamesindustry, COO-ul EA, Peter Moore, explică de ce compania a început să se îndepărteze de piața consolelor de gaming portabile. Acesta spune că resursele producătorilor de jocuri sunt destul de limitate, și, EA, și chiar și alți dezvoltatori, sunt forțați să se gândească la modul cel mai popular în care consumatorii se joacă pe dispozitivele mobile. El menționează de asemenea performanța în continuă creștere a tabletelor și smartphone-urilor, lucru ce duce implicit la o experiență din ce în ce mai bună de joc.

”Câteodată strategia nu este despre ceea ce faci, ci despre ceea ce nu faci, și trebuie să iei niște decizii mai dure atunci când ai destul de puțini oameni. Din punctul meu de vedere trebuie să ne pregătim pentru 2017 și 2018. Credeți că PS Vita și 3DS vor mai fi prezente atunci, sub o anumită formă sau alta, și vor fi cel puțin la fel de populare ca acum?”

Argumentele aduse de Peter Moore sunt mai mult decât convingătoare, și chiar dacă Sony și Nintendo vor mai lansa alte iterații ale consolelor portabile pe viitor, șansele ca acestea să câștige o popularitate mai ridicată decât acum, sunt destul de mici. În același timp, dispozitive ca Nvidia Shield, sunt o combinație destul de reușită între un smartphone și o consolă de gaming portabilă, care se bazează pe sistemul de operare Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: