DVE Immersion Room – prima cameră holografică pentru prezentări

DVE Immersion Room - prima cameră holografică pentru prezentări

A fost anunţată prima , complet imersivă. Se numește DVE Immersion Room și este destinată prezentărilor de afaceri.

dve-immersion microsoft kinect holograma

Digital Video Enterprises Inc. sau DVE este numele companiei care a anunţa prima cameră holografică pentru prezentări ce poate fi achiziţionată şi instalată.

Aflată pentru o perioadă destul de lungă în stadiu de proiect, DVE Immersion Room a fost realizată împreună cu Microsoft. Deşi pare ruptă din viitorul destul de îndepărtat, în realitate foloseşte nişte tehnologii care există de ceva timp, inclusiv senzori Kinect sau proiectoare. Dacă ar fi să definim partea cea mai atractivă din întreaga ecuaţie, aceasta implică lipsa necesităţii unor ochelari 3D pentru a experimenta efectul spectaculos. În cazul fericit în care banii nu sunt o problemă, este foarte probabil ca această tehnologie să reprezinte una dintre cele mai atractive soluţii pentru modernizarea unei săli de conferinţe.

Din câte se pare, totul funcţionează folosind platforma Microsoft Windows şi întreaga interfaţa pluteşte efectiv în mijlocul unei încămperi. Persoana care realizează prezentarea, după cum se vede şi în imaginea de mai sus, poate să interacţioneze în aer cu diverse clipuri video sau alte tipuri de ,,obiecte” digitale. În plus, aplicaţii foarte populare precum PowerPoint sau Lync vor fi optimizate pentru a funcţiona în această realitate augmentativă creată de DVE Immersion Room.

Personal, pentru că sistemul meu de referinţă este filmul Minority Report când vine vorba de tehnologia viitorului, mi se pare incredibil modul în care un senzor Kinect a ajuns să stea la baza unor instalaţii atât de impresionante.

Citește și: