Popularitatea Windows 8 a depăşit-o, în sfârșit, pe cea a Windows XP

Popularitatea Windows 8 a depăşit-o, în sfârșit, pe cea a Windows XP

Analizând valul de opoziţie anti Windows 8, nu credeam că numărul celor care continuă să ruleze va fi depăşit de cei cu noul Windows.

windows xp dead

În continuare am o reticenţă teribilă faţă de Windows 8. Din acest motiv refuz de exemplu să fac upgrade de la Windows 7 la una dintre cele două iteraţii mai recente de Windows, 8 sau 8.1. Mai mult decât atât, oficialii mai multor companii producătoare de sisteme de orice gen se mândresc în continuare cu abilitatea Windows 7 de a spori vânzările de PC-uri.

Aceste detalii sunt în schimb mai puţin relevante, având în vedere că cei de la StatCounter ne confirmă că a a crescut semnificativ numărul celor care renunţă în sfârşit la Windows-ul de acum 13 ani. Windows 7 este în continuare pe primul loc,   cu aproximativ 55% din piaţă. Celelalte linii îngrămădite descriu în ordine Mac OS X, Windows 8.1 şi Windows 8. Dacă asociem nişte cifre acestui clasament, Windows 8 a ajuns la 7,35% din piaţă, în timp ce Windows 8.1 se mândreşte cu 8,2 procente. Ca urmare, doar cele două valori adunate au reuşit să genereze un rezultat mai mare decât – 14,31 procente.

Din punctul meu de vedere, astfel de statistici ar trebui să funcţioneze ca semnale de alarmă pentru Microsoft. Este îngrijorător faptul că foarte mulţi fug de ultimul sistem de operare ieşit din Redmond. Nu putem decât să sperăm că lansarea Windows 9 va reinventa un pic clasamentul, în condiţiile în care acel SO va include toate funcţiile pe care şi le doresc utilizatorii, inclusiv un meniu de Start similar cu cel pe care l-am folosit de aproape 20 de ani.StatCounter-Windows-8-market-share vs Windows XP

Citește și: