Neoficial, s-a lansat Windows XP Service Pack 4

Neoficial, s-a lansat Windows XP Service Pack 4

Un pachet consistent de update-uri cu numele de Windows XP Service Pack 4 a fost lansat pentru bătrânul şi expiratul sistem de operare.

windows_xp_sp4

Oficial, . Suportul pentru el a încetat şi Microsoft nu mai oferă update-uri de securitate celor care se încăpăţânează să nu treacă la Windows 7 sau Windows 8. Neoficial însă, o echipă din cadrul gigantului din Redmond munceşte intens pentru a oferi bancomatelor de pe glob, care rulează Windows XP, actualizări la intervale regulate.

Pornind de la acea versiune de Windows pentru POS-uri şi luând în calcul şi patch-urile recente pentru Internet Explorer, un dezvoltator cu numele de harkaz a lansat, în variantă neoficială, Service Pack 4. Cu alte cuvinte, deşi cei de la Microsoft au făcut câteva excepţii în ultimele luni vizavi de XP, acest pachet reuşeşte să fie cea mai bună soluţie pentru a mai prelungi un pic viaţa unui sistem de operare lansat acum 13 ani.

Proiectul Windows XP SP4 a început în luna septembrie a anului trecut şi a implicat un efort titanic din partea echipei formate dintr-o singură persoană. Descărcabil gratuit de la această adresă, acest pachet reprezintă a treia variantă beta de Service Pack 4, ultima dinaintea unui Release Candidate. Pentru a-l instala direct pe un sistem, trebuie să rulaţi cel puţin Windows XP cu Service Pack 1. Alternativa este să-l integraţi prin câţiva paşi simpli în propriul kit de instalare pentru XP, dacă vă încântă mai mult această opţiune.

Citește și: