Discurile Blu-ray 4K au fost confirmate oficial

Discurile Blu-ray 4K au fost confirmate oficial

Având în vedere că, încet, încet, TV-urile 4K vor deveni mai accesibile, se pare că discurile vor reprezenta suportul optic pentru filmele Ultra HD.

4k blu-ray disc

La CES, săptămâna trecută, o mare parte dintre lansări au gravitat în jurul tehnologiei Ultra HD şi a panourilor 4K. Din câte se pare, această rezoluţie, de patru ori mai mare decât Full HD, va reprezenta viitorul. În mod evident, rata de adopţie a respectivelor TV-uri, deloc ieftine, poate fi sporită prin conţinut accesibil. Din acest motiv, câţiva giganţi în domeniul streamingului, precum Netflix sau Sony, au promis deja compatibilitatea cu noul standard.

Pentru că nu toţi vor să apeleze la streaming sau nu toţi vor să-şi păstreze colecţia de filme în genericul cloud, se pare că vor exista şi discuri pentru conţinut Ultra HD. Acestea din urmă vor fi tot discuri Blu-ray, dar a căror siglă Blu-ray va fi însoţită de sufixul sau prefixul 4K. Informaţia vine de la , instituţia preocupată cu definirea şi actualizarea acestui standard.

Chiar dacă oficialii respectivei instituţii au insistat pe faptul că se grăbesc să finalizeze standard Blu-ray 4K, nu e deloc exclus ca procedurile să dureze chiar şi câţiva ani. Singurul lucru aproape sigur este că noile discuri Blu-ray 4K vor fi mai încăpătoare, probabil de 100GB, pentru a găzdui în condiţii optime volumul de date semnificativ mai mare.

Citește și: