Directorul executiv GM: Mașinile Google ar putea fi o amenințare

Directorul executiv GM: Mașinile Google ar putea fi o amenințare

Google nu este o companie cunoscută pentru automobile. Cu toate acestea, se știe că există planuri pentru mașinile Google care se pot conduce singure.

GM Google Car

Se pare că planurile Google de a construi un astfel de autovehicul sunt destul de importante și suficient de mari, încât chiar președintele executiv de la General Motors consideră că această idee ar putea reprezenta o amenințare pentru industria automobilelor. Într-o discuție cu Bloomberg, Mark Reuss, a spus următoarele vorbind despre mașinile Google.

”Oricine poate face orice dacă are suficient timp și suficienți bani. Dacă își pun mintea, nu am nici un dubiu că ar putea deveni o amenințare competitivă destul de mare.”

Automobilul de la Google este destul de mic, de dimensiunea unui Smart, este construit din spumă și are un parbriz flexibil pentru a reduce riscul de spargere în cazul unui accident. Mașina va avea în primă fază un volan, pedale pentru accelerație și frână și va fi produsă în 100 de exemplare pentru testare. Google a renunțat și la scaunele din spate, lucru ce înseamnă că doar două persoane pot circula în aceasta în același timp în mașinile Google.

Așadar, cum poate acest vehicul de dimensiuni foarte mici, să reprezinte o amenințare la adresa industriei auto, mai ales că vorbim de o mașină electrică. Ținând cont de ce spune Reuss, cu suficient timp și resurse poți realiza aproape orice, California plănuiește să emită permise pentru aceste mașini autonome, lucru ce va susține probabil această cauză. Google nu este singur în efortul pe care îl face, până acum am văzut că General Motors, Nissan și Volvo lucrează la concepte similare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: