Google își construiește propriile mașini fără șofer

Google își construiește propriile mașini fără șofer

Google a anunțat astăzi noul său concept pentru mașinile fără șofer, ultima invenție a grupului Google X, condus de către Sergey Brin.

Google Car

Compania a demonstrat deja tehnologia sa pentru mașinile fără șofer, care se poate instala pe modele existente de Toyota și Lexus.

Noua versiune de mașini Google fără șofer, anunțată de Sergey Brin în cadrul evenimentului Recode, reprezintă însă implementarea unui nou design ce poate transporta două persoane și este condusă integral de un computer și de senzorii aferenți.

Google spune că programul este în prezent în stadiu de prototip, dar are în plan construcția a 100 de astfel de mașini pentru a le testa în cursul acestei veri. Mașinile, destul de asemănătoare cu un Fiat 500, vor include controale manuale pentru început, doar în cazul în care ceva nu funcționează cum trebuie în perioada de testare. Variantele finale nu vor oferi nici un fel de control utilizatorului, neavând volan sau pedale. Google speră să dezvolte un program de mari proporții, cu ajutorul unor parteneri, pentru a face aceste mașini disponibile publicului larg.

Scopul principal al lui Google este acela de a  dezvolta mașini care să se conducă sigure și să acționeze mai rapid decât șoferii umani, în cazul situațiilor de urgență. Rapoartele indică faptul că în fiecare an 33.000 de americani își pierd viața într-un accident auto, cifra globală anuală ajungând la 1,2 milioane de persoane.

Aceste mașini Google vor fi destinate în special celor care au nevoie de un transport în comun, un fel de taxi fără șofer, mai ales dacă pasagerii nu locuiesc în zone foarte populate din mediul urban. Momentan, chiar și în stadiul de prototip, ideea celor de la Google pare foarte îndrăzneață, însă a fost dezvăluit numele niciunuia dintre presupușii parteneri implicați în acest proiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: