Din cauza unei vulnerabilităţi, evitaţi să mai folosiţi Internet Explorer 8

Din cauza unei vulnerabilităţi, evitaţi să mai folosiţi Internet Explorer 8
Alexandru Puiu
09:51 23.05.2014

Pentru că Microsoft ignoră efectiv o vulnerabilitate gravă, făcută publică în urmă cu şapte luni, evitaţi să mai folosiţi 8.

Microsoft Internet Explorer 8 vulnerabilitate securitate

Cota de piaţă a browserului de internet creat de Microsoft este încă foarte mare la nivel global. La ora actuală, cu toate că Internet Explorer 11 este cea mai recentă iteraţie a acestei aplicaţii, 21% dintre internauţii de pe mapamond folosesc în continuare IE8. În acest condiţii, este mai evident ca niciodată că nu mulţi dintre noi se grăbesc să-şi facă update. De această dată există însă un stimulent suplimentar.

Deşi este puţin probabil ca studiul de popularitate al celor de la Net Applications să fie eronat, mai sigură decât atât este o făcută publică în urmă cu 7 luni în cadrul Zero Day Initiative. Clasificat ca ,,a day exploit”, respectivul bug de securitate permite unei persoane rău intenţionate să ruleze cod arbitrar pe computerul vostru. Asta înseamă că este suficient să intraţi pe o pagină web maliţioasă sau să rulaţi un program descărcat de pe internet şi, din cauză că aţi folosit Internet Explorer 8, să fiţi în pericol. Pericolul cel mai grav la care vă expuneţi este că un hacker poate avea cu uşurinţă acces la toate informaţiile voastre.

În teorie, Microsoft a fost mai eficient în trecut în a remedia astfel de probleme. Se pare însă că, având în vedere vechimea IE8, respectivul browser nu mai este o prioritate pentru gigantul din Redmond.

Comentarii
loading...