Dezbatere: Merită o tabletă Allview cu internet inclus sau e doar marketing?

Dezbatere: Merită o tabletă Allview cu internet inclus sau e doar marketing?

Acum fix o lună, Allview a lansat pe piață două tablete care au un an de internet gratuit, inclus în abonament. Nu vreau să fac un review, deoarece tableta nu merită acest tratament, dar vreau să dezbatem utilitatea unei asemenea oferte, prin câteva întrebări.

Capacul camerei ascunde și zona pentru SIM și microSD
Capacul camerei ascunde și zona pentru SIM și microSD

Cât de performantă e tableta Allview Viva H7 Life?

Allview oferă dispozitivul la 550 de lei. E o tabletă care are carcase în mai multe culori, un ecran de 1024×600 de pixeli, un procesor quad-core la 1,3 Ghz, capacitate de stocare de 8 GB, memorie RAM de 1 Gb și cameră foto de 5 megapixeli.

Care e impresia noastră? Ecranul are culori foarte, foarte spălăcite. Performanțele sunt slabe. Tableta agață des, jocurile funcționează, dar la nivel de bază. E o tabletă slabă per total și aduce avantajul acestei oferte de internet cu care vine.

Vreți o tabletă bună? Nu aceasta e pentru voi. Vrei o tabletă cu care să intri pe internet în oraș și nu-ți permiți să dai prea mult, e destul de bună oferta.

În rest, poze nu face. Sonorul nu e bun. Nu e sexy. E un gadget slab.

allview h7 life
Camera foto nu este de calitate, are doar 5 megapixeli.

Internetul mobil merită?

Să ne lămurim și cu el. E oferit de RCS&RDS, deci va fi la o viteză de 21 de Mbps, cu 5 GB de trafic lunar. Nu aveți nevoie de atât de mult oricum. Dar va fi gratuit timp de un an. Aveți avantajul de a naviga pe internet gratuit un an pentru 550 de lei. După aceea, puteți să vă faceți contract la RDS.

În zonele unde Digi nu are semnal, treceți pe semnal Vodafone, prin roaming național, dar consumul de date va fi limitat. Așadar, aveți o tabletă cu internet urban și interurban, vitezele sunt totuși înjumătățite, iar hardware-ul nu este impresionant.

Ecranul are culori spălăcite, deși interfața a devenit mai prietenoasă la această tabletă.
Ecranul are culori spălăcite, deși interfața a devenit mai prietenoasă la această tabletă.

Aveți alternative la acești bani?

Eu mă gândesc că 5 GB de internet pe lună sunt destul de mulți pentru majoritatea persoanelor. La Vodafone, de exemplu, tableta lor abia lansată, Smart Tab de 8 inci nu costă nimic la un abonament Smart Net 12, care oferă 5 GB de internet mobil pe lună. La 12 euro pe lună aveți prețul de aproximativ 1.100 de lei pentru doi ani. Așadar, 550 de lei pe un an.

Prețul e la fel de competitiv ca în cazul Allview, dar tableta e mai bună, mai performantă, mai mare și serviciile Vodafone sunt momentan mai de calitate decât cele oferite de RCS&RDS.

Așadar, nu ne prinde nimeni de picior și ne oferă Raiul, ci mai degrabă ni se ambalează o ofertă de internet în jurul unui gadget pentru categoria low-cost.

Veți spune că sunteți blocați în rețea doi ani. Aveți dreptate, acesta este dezavantajul ofertei de la Vodafone.

Meniul din Android-ul de pe Allview
Meniul din Android-ul de pe Allview

Avantaj Allview – telefonul. Oare?

Are funcție de telefon această tabletă. Dar dacă doar internetul este inclus, pentru telefonie va trebui să vă faceți un contract la un operator pentru a beneficia de o tabletă care să aibă funcție de telefonie. Deci am eliminat acest avantaj.

Calitatea, calitatea, calitatea

Sunt un radical al calității gadgeturilor pe care le folosesc. Și vă recomand și vouă să vă uitați la gadgeturi care vă aduc ceva bun în viață. Ei bine, vă recomand tablete 3G care să aibă calitate, atât la ecran, cât și la folosire. Dacă adăugați un internet cu viteză mică, atunci aveți un compromis. Iar gadgeturile nu trebuie cumpărate pentru compromis, mai ales când aveți alternative bune.

V-am dat una mai sus. La fel, și la telefoane, sunt destule la 1.000 – 1.500 de lei cât să alegeți calitate și fiabilitate.

Concluzii

Pentru mine, oferta Allview nu mi se pare una atractivă. Dar vă întreb pe voi: o tabletă slabă și un internet mediocru la 550 de lei pentru un an? Vă convinge?

allview h7 life

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: