Denumirea de Samsung Gear VR a fost înregistrată oficial

, 17 Iun, 16:00

Când smartwatch-ul și-a croit drum în zona de consumer, Samsung a fost unul dintre primii care s-au alăturat trend-ului.

Samsung Gear VR

De ceva vreme, simultan cu smartwatch-urile, a apărut un nou trend lansat de Google cu Google Glass și de alte companii mai mici ca Oculus Rift, și anume cel al ochelarilor inteligenți sau de realitate virtuală. Au existat discuții pe această temă și în cadrul lui Samsung și, de asemenea, o serie de zvonuri care spuneau că și compania coreeană are în plan un astfel de dispozitiv. Se pare că, recent, datorită unei cereri de înregistrare a mărcii, numele dispozitivul a fost și el dezvăluit, Samsung Gear VR.

Presupunând că această informație este corectă, se pare că headset-ul celor de la Samsung nu va fi propulsată de sistemul de operare Android, datorită lipsei cuvântului „Galaxy” din denumirea acestuia. Ar putea fi controlat de un OS Tizen, la fel ca și celelalte dispozitive Gear ale producătorului. Nu se cunosc prea multe detalii despre eforturile producătorului în acest moment, însă, dacă este să dăm crezare zvonurilor, Samsung lucrează împreună cu creatorii lui Oculus VR. Am mai văzut în trecut o serie de patente ale producătorului, pentru dispozitive similare, însă nimic concret nu a fost specificat.

Nu se cunoaște nici momentul în care acest produs Samsung Gear VR va fi lansat, însă este foarte probabil ca la IFA 2014 să fie lansat Galaxy Note 4 și vom afla de acolo mai multe informații despre Gear VR.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail