De unde descărcaţi acum noul iOS 8 în variantă finală?

De unde descărcaţi acum noul iOS 8 în variantă finală?

Apple a lansat oficial astăzi iOS 8, noul sistem de operare pentru telefoane mobile și tablete. După o vară de versiune beta, utilizatorii au acces la versiunea finală. 

apple iOS-8-download-logo

Anunţat în urmă cu aproximativ un trimestru, noul iOS 8 a trecut printr-o lungă perioadă de finisare şi perfecţionare, înainte să ajungă în mâinile publicului larg. Inevitabilul s-a produs seara trecută în jurul orei locale 20:00. Aproximativ acela a fost momentul din care posesorii de iDevice-uri autohtoni ar fi putut să experimenteze cea mai recentă iteraţie a unui sistem de operare pentru portabile dezvoltat în Cupertino.

Tot ca de obicei însă, lucrurile nu au mers ca unse. Eu personal nu am reuşit să instalez iOS 8 pe un iPhone 5S şi pe un iPad Air decât pe calea aerului. În momentul în care am încercat să folosesc un PC cu iTunes pentru aceeaşi operaţiune am fost întâmpinat de numeroase mesaje de eroare. După lupte seculare, procedura a fost încununată de succes, dar dacă aţi reuşit să aşteptaţi până astăzi pentru a face tranziţia la noul SO pentru iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri Touch aţi luat o decizie foarte inspirată. Acum, reţeaua este mult mai puţin congestionată şi puteţi, de exemplu, să descărcaţi separat noul firmware pentru a-l instala de numeroase ori ulterior.

Mai jos puteţi accesa link-urile directe de download pentru iOS 8, direct de pe serverele Apple. În acelaşi fel puteţi trece în revistă şi compatibilitatea noii platforme cu iDevice-urile mai vechi. O parte semnificativă dintre funcţiile noi le găsiţi detaliate într-un realizat de noi în urmă cu câteva săptămâni.