De ce să nu îți instalezi iOS 8 pe iPhone 4S

De ce să nu îți instalezi iOS 8 pe iPhone 4S

Apple a lansat iOS 8, cea mai nouă versiune a sistemului de operare pentru iPhone-uri. Cu toate că sistemul este compatibil și cu iPhone 4S, nu este tocmai recomandat să îl instalați pe acest dispozitiv.

Apple CEO Tim Cook introduces the IOS 8 operating system during his keynote address at the Worldwide Developers Conference in San Francisco, California

 

Sistemul iOS 8 a ajuns pe iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5, iPhone 4S, iPod Touch (generația 5), iPad Air, iPad Mini Retina și
iPad Mini.

Cu toate că majoritatea gadgeturilor enumerate mai sus se vor descurca să ruleze fără probleme iOS 8, iPhone 4S va fi îngreunat considerabil de acesta.

iPhone 4S a ajuns pe piață în urmă cu trei ani și, cu toate că încă este un telefon foarte bun, hardware-ul său nu mai este capabil să facă față cu brio la această actualizare.

Cei de la ArsTechnica au cronometrat timpii de deschidere ale unor aplicații și au descoperit că performanța iPhone 4S cu iOS 8 a fost semnificativ mai mica decât cea a iPhone 4S cu iOS 7.

În plus, noile funcționalitățile aduse de iOS 8 – Touch ID, Air Drop, Handoff – nu sunt disponibile pe acest smartphone din cauză limitărilor hardware.

Au existat și câteva probleme legate de ecranul de 3,5 inch. iOS 8 a fost gândit special pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus, care vin cu ecrane considerabil mai mari (4,7 și 5,5 inch). Practic, aplicațiile par îngrămădite.

Utilizatorii care sunt pregătiți să renunțe la un procent din performanță, vor primi acces la funcții precum widgeturile din Notification Center sau sugestiile Spotlight.

Totuși, cel mai bine ar fi să așteptați ca Apple să vină cu un update care să repare aceste probleme.

Etichete: