De ce ai nevoie pentru a face streaming de jocuri prin PlayStation Now?

De ce ai nevoie pentru a face streaming de jocuri prin PlayStation Now?

Promis încă de la prima conferinţă despre , abia acum, la CES 2014, începem să aflăm toate detaliile despre serviciul PlayStation Now.

sony dualshock 3 playstation now

În primul rând, PlayStation Now este un serviciu de streaming de jocuri care permite posesorilor de PlayStation 4, PlayStation 3, televizoare Bravia lansate în 2014 şi consolele să joace diverse jocuri direct de pe servere Sony, în timp ce partea de procesare este realizată de serverele japonezilor. În teorie, la un momentdat, acest serviciu ar trebui să fie accesibil şi prin intermediul tabletelor sau smartphone-urilor create de Sony. Din păcate, deşi mai durează un pic până va deveni realitate, până la sfârşitul acestui an ar trebui să ştim cu ce se mănâncă. Prima etapa de propagare a noului serviciu va consta într-un beta desfăşurat în Statele Unite ale Americii ce va începe foarte curând.

PlayStation Now necesită o conexiune la internet de mare viteză foarte stabilă de peste 5MB/s. Acest aspect este detaliat de Matthew Harper. ,,În testele noastre interne, utilizatorii cu această bandă de internet sau una mai rapidă s-au bucurat de o latenţă scăzută şi o experienţă de gaming de înaltă calitate. PS Now îţi testează conexiunea la fiecare joc şi optimizează sesiunea pentru o calitate sporită dacă depăşiţi cerinţele minime.”

Deşi nu este exclus ca în timp întreaga platformă să fie optimizată şi pentru conexiuni la internet mai slabe decât cinci megabytes pe secundă, acest detaliu este puţin probabil acum.

Vizavi de smartphone-uri şi tablete, titlurile PlayStation Now ce sunt jucate de pe dispozitive mobile ,,vor funcţiona doar prin DualShock”. ,,DualShock-ul rămâne ingredientul cheie, asa că experienţa utilizării acelui controller trebuie să funcţioneze perfect. Nu am vrut să utilizăm ecrane sensibile la atingere sau orice altceva similar pentru ca jocurile se joacă cel mai bine folosind un DualShock. Necesită DualShock. Specific DualShock 3. Pentru a activa gamingul de pe o tabletă sau un smartphone, trebuie să aveţi un Dual Shock 3.” John Koller, director de marketing la SCEA ne-a atras atenţia într-un mod foarte detaliat asupra necesităţii unui controller cu Bluetooth DualShock 3, conectat la smartphone sau tabletă, pentru o sesiune de PS Now.

Chiar dacă doar trecerea timpului şi feedback-ul celor care vor fi experimentat PS Now ne vor răspunde la toate întrebările, avem deja câteva detalii oficiale venite direct de la oficialii Sony şi acesta este un pas în direcţia corectă.

Citește și: