CyberPower introduce solutia grafica Intel Iris pe cel mai nou laptop de gaming

CyberPower introduce solutia grafica Intel Iris pe cel mai nou laptop de gaming

Saptamana aceasta, CyberPowerPC a lansat un nou laptop de gaming in Statele Unite, unul ce integreaza solutia grafica Intel Iris Pro 5200.

Intel Iris Pro 5200

Ce este atat de spectaculos la aceasta placa grafica? Ei bine, Intel Iris Pro va fi disponibila doar pe modelele cu procesorul de ultima generatie, Core i7 4750HQ, procesor integrat in special pe variantele de gaming. Intel Iris Pro 5200 promite sa livreze o performanta de doua ori mai mare fata de cea mai puternica solutie grafica Intel actuala. Faptul ca Intel inca isi compara solutiile grafice intre ele si nu spune nimic de performanta grafica a competitorilor arata clar ca momentan nu se simte in stare sa se puna cu Nvidia sau AMD, chiar si cu solutiile integrate ale acestora. Este interesant insa ritmul in care cipurile grafice Intel isi dubleaza performantele de la o generatie la alta si este posibil ca in cativa ani compania sa ii poata ajunge din urma pe competitorii sai directi.

Referitor la laptopul de gaming al celor de la CyberPowerPC, acesta vine cu un ecran de 14 inci cu rezolutie FullHD, detine 8 GB memorie RAM in configuratia de baza, un HDD de 1 TB la 5400 rpm (in opinia mea, acestea ar trebui interzise pe laptopurile high-end) precum si conectivitate Bluetooth 4.0 si Wireless N. Din fericire, laptopul detine desigur un slot mSATA pentru instalarea unui SSD rapid si pentru cresterea substantiala a performantei de lucru. Greutatea laptopului se apropie de 2 kilograme in configuratia mai sus mentionata.

Chiar daca momentan este disponibil doar in SUA la pretul de 1039 dolari, cu siguranta vor aparea variante pe o configuratie de baza similara, chiar la noi in tara, unul dintre integratorii de sisteme care ar putea aduce aceasta confguratie fiind Maguay.

Citește și: