Hartă malware – Cum arată propagarea globală?

, 07 Apr, 09:58

Deoarece este o problemă cât se poate de actuală, gravitatea şi popularitatea infecţiilor cu au fost reproduse pe o hartă malware interactivă.

cyber-earth-harta malware global

Captura de mai sus este o mostră infimă dintr-un proiect interactiv al celor de la laboratoarele Kaspersky.

Accesibilă la cybermap.kaspersky.com, această hartă malware reproduce într-un mod foarte detaliat rata evoluţiei infecţiilor cu malware, pornind de la statisticile interne ale companiei Kaspersky. Astfel putem afla, de exemplu, că România este pe locul 76 în acest clasament condus detaşat de Rusia, urmată îndeaproape de Statele Unite ale Americii, India şi Vietnam.

Pe lângă faptul că respectivul website pune într-un singur loc un amalgam de informaţii utile şi explicaţii pentru pe care le puteţi suferi, în acelaşi timp este şi o pagină de promovare. Practic, vă sunt înfăţişate diverse probleme, doar ca, două rânduri mai jos, să fie evidenţiate aplicaţiile Kaspersky perfecte pentru a vă scăpa de acele probleme.

Mai mult decât altceva, acest proiect este foarte spectaculos din punct de vedere vizual. Gravitatea şi densitatea infecţiilor cu aplicaţii maliţioase este reprodusă într-un ritm atât de alert încât, aproape că vă convinge să daţi banii pe un antivirus. Din păcate este foarte greu, dacă nu imposibil, să verificaţi veridicitatea datelor.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail