TUTORIAL: Soluţie rapidă şi gratuită pentru PC fără malware şi troieni

, 27 Mar, 11:00

Pentru că antiviruşii nu sunt de fiecare dată eficienţi, câteodată aveţi nevoie de o soluţie rapidă şi gratuită pentru a scăpa de diverse infecţii, malware şi troieni.

Malware adware spyware combofix adwcleaner

Combofix este un program creat de cei de la sUBs care scanează calculatorul de infecţii malware, iar atunci când găsește, aproape de fiecare dată, reuşeşte să îndepărteze aceste infecții în mod automat. În plus, pe lângă faptul că înlătura cea mai mare parte a virușilor cunoscuți, Combofix pune la dispoziție și un raport detaliat asupra neregulilor găsite și/sau rezolvate, care poate fi folosit mai departe într-o curățare ,,profesionistă”. Simplu de folosit, automat și gratuit, singurul lucru ce îi poate fi reproșat este faptul că momentan nu a fost actualizat pentru Windows 8.1

În cea de a 2-a parte a tutorialului veți găsi o prezentare a AdwCleaner și omologul sau mai tânăr, Junkware Removal Tool, programe care vizează problemele și infecţiile de tip adware, toolbar-uri, engine-uri de căutare, diverse programe nedorite și alți Hijackers de browser. Practic, acestea vă scapă de cea mai mare parte a problemelor de care vă loviţi în secolul internetului.

Folosind aceste programe, vă garantăm o experiență personală îmbunătățită când vine vorba de navigat pe internet prin intermediul PC-ului. Vizionare plăcută!

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

„Și cât de tare încetinește” —> Și cât de tare încetineSC . Programele incetinesc , nu „incetineste” .

Ia verificati voi putin website-ul acestui software minune inainte de a-l instala: (combofix.org)
E posibil sa aveti mai mari probleme dupa ”curatare” decat inainte.

https://www.mywot.com/en/scorecard/combofix.org?utm_source=addon&utm_content=warn-viewsc

Ionut Iftimie

Salut Adrian. In primul rand, multumim pentru interes!
Din pacate pentru munca de detectiv depusa, daca ai fi vizionat tutorialul ai fi vazut ca nicaieri nu este precizat acel site (combofix.org), ci sursa de download a acestora este http://www.bleepingcomputer.com/

Pentru a te scuti de un search: https://www.mywot.com/en/scorecard/bleepingcomputer.com

Si cine este in spatele acestui program? De cine este facut?Unde este sursa programului? Cine este acest sUSBs cu adresa de contact pe yahoo? Bag mana in foc ca este ceva necurat in spatele acestui program, sunt alte programe Anti-Malware la care avem „autor”.

Ionut Iftimie

@Alexe-Cristian Moldovan
Aceste programe NU incetinesc Windows-ul deoarece nu sunt prezente in permanenta in procesele rulate, ele fac o singura sesiune de cautare si curatare.

ce vrajeala e asta pune programele la liber nu sa faci download wot si dupa sa.ti ei programele cu toolbar/urile voastre

Nu ai ce sa le explici copiilor care descopera acum computerele.

As alege combinatia Combofix si AdwCleaner la orice ora din zi si noapte pentru absolut orice fel de troian sau adware. De cand le-am descoperit le-am tot recomandat si le recomand in continuare. Nu folosesc antivirus si nici nu am de gand sa o fac. Nu au niciun fel de toolbar-uri sau alte prostii si in plus nu au creat niciodata probleme in materie de functionalitate si curata totul in procent de 99,9 %. Astia care comentati aiurea, nu aveti idee despre ce vorbiti, iar site-ul Combofix.org tot spre BleepingComputer face legatura.

Totusi tin sa multumesc echipei(site-ului) Playtech. Imi face placere sa primesc newsletter-ul de la voi. Gasesc stiri si informatii foarte faine, spre deosebire de concurenta unde e mult si prost si fara o legatura propriu-zisa cu realitatea.

Luminița Nițoiu

Multumim 🙂

Am scanat calculatorul cu programele pe care le-aţi prezentat mai sus. Combofix mi-a băgat pe discul C o mapă numită Qoobox, pe care nu reuşeşsc să o şterg, orice aş face.
Plus, pe Internet Explorer 8, 9, 10, 11 (le-am încercat pe toate) nu-mi apare chestiile alea de la facebook. Spre exemplu, dacă vreu să dau like sau să distribui un anume articol sau altceva, ori să comentez pe acel site de ştiri (saz oricare altul deschis prin IE) nu pot.
O altă problemă este că nici nu pot accesa multe site-uri, care te întâmpină cu reclame atunci când le accesezi (spre ex. gsp.ro)
Care este cauza? Până scana calculatorul cu aceste programe recomandate de voi nu mi s-a întâmplat aşa ceva.
Cum şetrg acea mapă Qoobox, am impresia că de la ea mi se trage totul?

Ionut Iftimie

Salut Valentin!

Folderul Qoobox, intradevar, are legatura cu Combofix, iar pentru a-l putea inlatura trebuie dezinstalat programul.

Pentru a realiza dezinstalarea, IMPORTANT este ca prima data sa ne asiguram ca avem pe desktop fisierul ComboFix.exe. Daca nu mai este prezent, inainte de a continua trebuie sa-l redownloadam si sa-l punem pe desktop.
In continuare, pentru Windows XP trebuie mers in Start/Run si introdusa comanda „combofix /uninstall”
Pentru Windows-uri mai recente, cautam direct in Start aceeasi comanda: combofix /uninstall
Vei primi un mesaj de confirmare: „ComboFix has been uninstalled”
Daca intampini probleme in a gasi si rula comanda de dezinstalare, pur si simplu redenumeste fisierul de pe desktop ComboFix.exe in Uninstall.exe si ruleaza-l cu dublu click.
Daca aceasta varianta nu functioneaza, putem modifica proprietatile forderului.

Sper sa rezolve problema, desi din explicatile tale pare ca browser-ul nu permite afisarea casutelor de tip pop-up.

Mult succes!

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail