Noile MacBook Pro-uri vin si cu grave probleme de stabilitate

Noile MacBook Pro-uri vin si cu grave probleme de stabilitate

Anuntate in cadrul aceluiasi eveniment cu iPad Air si iPad mini cu Retina Display, noile se pare ca au grave probleme de stabilitate.

MacBook Pro cu Retina Display probleme de stabilitate

Desi nu putem spune ca s-a creat un obicei in jurul acestui comportament, un lucru este sigur: din ce in ce mai multe sisteme lansate de Apple vin cu probleme in primele saptamani de la lansare. In principiu, trecand peste publicitatea negativa, aproape toate erorile respective se rezolva cu actualizari de software. In acest caz, este vorba de recent lansatele MacBook Pro cu Retina Display.

Din cate se pare, atat modelele de 13 inci, cat si cele de 15 inci au probleme semnificative care ies la iveala in scenarii de utilizare uzuale. Cel mai des s-a observat ca tastatura si trackpad-ul renunta sa mai functioneze, fara nici un fel de mesaj de eroare. Desi situatia se poate rezolva rapid cu o repornire fortata a sistemului, solutia este rusinoasa pentru unele dintre cele mai scumpe notebook-uri din lume. Mai grav e faptul ca sistemele in sine nu sunt blocate, un film de exemplu poate rula in continuare.

Al doilea set de probleme a iesit la iveala pentru cei care abia au asteptat sa-si ia cel mai nou si mai puternic 8 sau Windows 8.1 prin intermediul Boot Camp. Acestora din urma li s-a blocat instalarea in diverse instante, indiferent daca s-a incercat instalarea sistemului de operare de pe un stick USB sau un DVD. La prima vedere, problema in acest caz este legata de modul in care OS X Mavericks partitioneaza partia de Bootcamp, desi nu a fost gasita inca o solutie.

Cei de la Apple nu au recunoscut momentan gravitatea situatiei, dar speram ca se va intampla in cel mai scurt timp. Oricum, deja este foarte mediatizata si are mari sanse sa influenteze negativ vanzarile MacBook Pro cu Retina Display.

Citește și: