Cât de slab e iPhone 6 faţă de Galaxy S5 în testul Basemark X?

, 13 Sep, 08:44

Primele benchmark-uri ne confirmă faptul că noul nu este nici pe departe cel mai performant smartphone din lume.

iphone-6-vs-samsung-galaxy-s5

Apple a lansat zilele trecute noul iPhone 6. Ca de fiecare dată însă, gigantul din Cupertino nu s-a aruncat însă foarte mult la detalii legate de frecvenţe, core-uri, cantităţi de memorie sau plăci video. Din fericire, există întotdeauna benchmark-uri care să ne răspundă la aceste întrebări.

Dacă la începutul săptămânii aflam că noul iPhone are la bază un dual core tactat la 1,4 GHz şi 1GB RAM, acum aflăm şi performanţa respectivei combinaţii. Nu ştim însă, pe lângă procesorul Cyclone, ce GPU se află în spatele noului SoC proprietar A8. Din câte se pare, cineva a testat noul iPhone cu Basemark X, context în care rezultatele s-au salvat şi le puteţi vedea detaliate mai jos. În acest mod aflăm că iPhone 6 a obţinut 21.204 puncte, cu aproape o mie mai multe decât cele 20.253 de puncte ale iPhone-ulului 5S. Este foarte probabil că cipul grafic din spatele acestui scor să fie un PowerVR G6630 cu şase nuclee, dar această informaţie nu a fost momentan confirmată din prea multe surse.

Ca şi comparaţie, pentru că Galaxy S5 al celor de la este concurentul direct al noului iPhone, merită să avem în vedere şi scorul respectivului gadget. În acelaşi benchmark, Basemark X, S5-ul se mândreşte cu 23.501 puncte, realizate în parte de GPU-ul Adreno 330. Ca urmare, dacă vreţi cel mai rapid smartphone din lume, iPhone-ul celor de la Apple nu se luptă pentru acest titlu. În schimb, se mândreşte cu alte câteva detalii care pentru fanii brandului american sunt suficiente pentru a justifica o achiziţie.

apple iphone 6-benchmark

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu sunt fan Apple și preturile lor mi se par nesimțite, dar nu sunt de acord totuși cu comparații de genul ăsta deoarece până la urmă nu ne spun nimic. Importantă este experiența de utilizare și dacă acest hardware permite o rulare fluentă a SO este de ajuns

Titlu de 2 lei,articol de 2 lei.
Cat de slab este? Orice procesor si oricati rami ar avea samsungul,nu o sa functioneze ca un iphone. Androidul nu este optimizat pentru hardware-ul asta. Cand o sa mearga un android ca un iphone, cand o sa arate ca un produs calitativ,nu din plastic de 2 lei,atunci sa faceti comparatii.Iar pe viitor,mai usor cu titlurile astea de cancan sau click.

„Ca şi comparaţie, pentru că Galaxy S5…”

Salut Playtech – va dedic acest videoclip de la Taxi in speranta ca o sa folositi corect limba romana in viitor.
https://www.youtube.com/watch?v=fY_U79EwVXk

Si scuze de off topic 🙂

Un articol copy/paste/translate. Nu intelegi nimic. In timp pe iPhone 6 este in proces de fabricatie, s-au gasit unii care deja l-au testat in benchmark.
Sunt de acord cu Andy, niciodata samsung nu o sa obtina aceleasi performante cu android. Un single core de la apple o sa bata oticand un dualcore de la samsung. Secretul apple este sistemul de operare perfect optimizat pentru hardware-ul pe care-l contine fiecare iPhone.
Iar daca voi credeti ca Apple a scos un iPhone 6 mai slab decat Samsung s5, va amagiti….

din cauza unor ignoranti ,carora parca le da Apple de mancare tin aia preturile la un tel cara tehnologic nu inglobeaza mai nimic…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail