Cât de slab e iPhone 6 faţă de Galaxy S5 în testul Basemark X?

Cât de slab e iPhone 6 faţă de Galaxy S5 în testul Basemark X?

Primele benchmark-uri ne confirmă faptul că noul nu este nici pe departe cel mai performant smartphone din lume.

iphone-6-vs-samsung-galaxy-s5

Apple a lansat zilele trecute noul iPhone 6. Ca de fiecare dată însă, gigantul din Cupertino nu s-a aruncat însă foarte mult la detalii legate de frecvenţe, core-uri, cantităţi de memorie sau plăci video. Din fericire, există întotdeauna benchmark-uri care să ne răspundă la aceste întrebări.

Dacă la începutul săptămânii aflam că noul iPhone are la bază un dual core tactat la 1,4 GHz şi 1GB RAM, acum aflăm şi performanţa respectivei combinaţii. Nu ştim însă, pe lângă procesorul Cyclone, ce GPU se află în spatele noului SoC proprietar A8. Din câte se pare, cineva a testat noul iPhone cu Basemark X, context în care rezultatele s-au salvat şi le puteţi vedea detaliate mai jos. În acest mod aflăm că iPhone 6 a obţinut 21.204 puncte, cu aproape o mie mai multe decât cele 20.253 de puncte ale iPhone-ulului 5S. Este foarte probabil că cipul grafic din spatele acestui scor să fie un PowerVR G6630 cu şase nuclee, dar această informaţie nu a fost momentan confirmată din prea multe surse.

Ca şi comparaţie, pentru că Galaxy S5 al celor de la este concurentul direct al noului iPhone, merită să avem în vedere şi scorul respectivului gadget. În acelaşi benchmark, Basemark X, S5-ul se mândreşte cu 23.501 puncte, realizate în parte de GPU-ul Adreno 330. Ca urmare, dacă vreţi cel mai rapid smartphone din lume, iPhone-ul celor de la Apple nu se luptă pentru acest titlu. În schimb, se mândreşte cu alte câteva detalii care pentru fanii brandului american sunt suficiente pentru a justifica o achiziţie.

apple iphone 6-benchmark

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: