Cât costă cea mai ieftină tabletă 3G cu Android?

Cât costă cea mai ieftină tabletă 3G cu Android?

Cei de la Engadget au făcut un efort în a găsi în China . Mai jos vedeţi care este rezultatul.

nufront-cheap-3g-tablets

După lungi cercetări pe marginea scopului nobil de a găsi cea mai cu suport pentru SIM şi conectivitatea 3G în China, cei de la Engadget au descoperit mai multe alternative construite în jurul aceluiaşi SoC.

Pe lângă producători precum Mediatek sau Qualcomm, va trebui să aveţi de acum înainte în vedere o companie intitulată NuFront. Aceasta a realizat cipul TL7689 responsabil de performanţa unor tablete care, la aproximativ 54 dolari, integrează tot volumul de funcţionalitate pe care vi l-aţi dori, inclusiv 3G. Un astfel de preţ de achiziţie se reflectă într-un profit de aproximativ 6 dolari pentru distribuitor.

În rest, cu toate că v-aţi aştepta ca specificaţiile unei astfel de creaţii să fie jalnice, aţi fi surprinşi. Totul porneşte de la un ecran de 7 inci cu o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli de tip LCD. Folosesc 1GB RAM, o memorie internă de 8GB şi un set de camere de 0,3 şi 2 megapixeli. Bateria internă este de aproximativ 1800 mAh, iar pe lângă WiFi beneficiaţi de un modul compatibil HSPA+. Procesorul folosit este un quad core la 1,2 GHz pe 40nm, format din două nuclee pe arhitectură Cortex A9 şi alte două pe arhitectură Cortex M3. O valoare de 20 de dolari în plus se va reflecta într-o baterie mai generoasă, de 2800 mAh şi o rezoluţie mai bună a display-ului.

O astfel de tabletă reprezintă o revelaţie, nu atât din punctul de vedere al performanţei, ci prin prisma faptului că în urmă cu aproximativ 5 ani, o tabletă WiFi de 7 inci avea un preţ de 400 de dolari.

Citește și: