Jocul E.T., îngropat pentru că a fost un eșec, va avea un documentar [VIDEO]

, 27 Iul, 12:52

Numele Howard Scott Warshaw poate nu îți spune mare lucru, dar în anii ’80 acest om a lansat „E.T. The Extraterestrial“, jocul care avea să rămână în istorie drept cel mai prost. Warshaw spune că n-a fost atât de prost, dar are și el un joc de „premiat“ cu acest titlu. Cât despre E.T., acesta va fi subiectul unui documentar produs de Microsoft.

et the extraterestrial web archive arhiva internetului

Filmul „E.T.“ regizat de Steven Spielber a avut un succes imens, iar Atari a vrut să profite de asta și a lansat jocul „E.T. The Extraterestrial“. În 1982, a reușit să lanseze jocul și să își atragă antipatia industriei atunci și în următorii ani pentru cât de prost era. Warshaw a vorbit cu cei de la Polygon despre acest joc.

Jocul E.T. a fost lansat pentru consola Atari 2600 și a fost dezvoltat în cinci săptămâni de doar trei oameni, după cum susține Warshaw. Un om se ocupa de grafică, unul de intro și Warshaw s-a ocupat de toate celelalte. Dincolo de eșecul jocului pentru Atari, el consideră că Charlie’s Angels: Full Throttle este cel mai prost joc din istorie.

Acesta e o adaptare după celebra serie de filme Charlie’s Angels, a fost creat de mai mulți oameni decât au lucrat la E.T., dar are cel mai mic punctaj pe Metacritic. Totuși, E.T. a fost acuzat că a distrus piața de console video în anii ’80 vreme de trei ani. Parțial, așa s-a întâmplat, dar e vorba și de o presiune enormă pe companie. A cumpărat drepturile de la Spielberg și a trebuit să vândă milioane și să vândă repede. Nu s-a întâmplat nici una, nici alta, doar să rămână cu milioane de casete în stoc.

Află și: Legenda cartușelor de Atari cu jocul E. T. care au fost îngropate se confirmă

De ce a revenit în atenție E.T.? În primăvara acestui an au fost găsit îngropate mai multe casete cu jocul. Se pare că Atari a vrut atât de mult să scape de joc, încât singura soluție a fost să îl îngroape în deșert. Xbox Entertainment va lansa un documentar, denumit E.T.: Game Over, în care se va vorbi despre acest eșec Atari.

Trailer pentru Game Over

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail