Legenda cartușelor de Atari cu jocul E. T. care au fost îngropate se confirmă

Legenda cartușelor de Atari cu jocul E. T. care au fost îngropate se confirmă

Există multe legende în lumea gaming-ului, însă nici una nu este mai controversată decât legenda cartușelor de Atari cu jocul E. T. care au fost îngropate.

Atari E. T.

Jocul lansat de Atari la vremea respectivă, a fost atât de ”problematic” și atât de prost primit, însă Atari a avut o încredere majoră în acest titlu încât a cumpărat licența la un preț foarte mare, și au produs o cantitate din nou foarte mare de cartușe cu acest joc. Reversul medaliei a fost atât de negativ, încât chiar jocul în cauză a fost învinovățit de colapsul businesului companiei și de pierderile masive pe care le-au suferit. Acest lucru mă face să mă întreb totuși de ce industria muzicală nu a decăzut odată cu lansarea primului album al lui Justin Bieber…

Atari pierdea sume mari de bani la momentul respectiv, când jocul nu s-a vândut aproape deloc, încât gamerii au ajuns să spună că Atari a îngropat zeci de mii de copii ale jocului, în deșertul mexican. Acum mai bine de un an, o echipă de aventurieri au fondat o campanie pe Kickstarter pentru a merge la locul respectiv și pentru a descoperi dacă legenda este adevărată sau rămâne la stadiul de mit. Conținutul acelei gropi a fost modificat pe parcursul a 30 de ani de la data apariției jocului, dată care coincide cu îngroparea cartușelor, însă echipa a descoperit dovezi cum că acolo se aflau îngropate acele cartușe cu jocul E. T. Pe lângă acesta se pare că au fost găsite și copii ale jocului Centipede, un alt titlu cu probleme pentru companie.

Echipa de aventurieri vor pregăti în curând și documentar pentru a prezenta experiența lor în timpul săptămânilor cât au fost plecați în expediție.

Citește și: