Corning a lansat cabluri USB 3.0 optice

Corning a lansat cabluri USB 3.0 optice

Corning, aceeași companie recunoscută pentru protecția ecranelor de smartphone cu Gorilla Glass, a lansat o serie de cabluri USB 3.0 optice

Corning USB 3.0

Alternativa optică la cabluri USB 3.0, realizată de Corning, permite interconectarea dispozitivelor la o distanță mult mai mare decât cea obișnuită. Cablurile 3.Optical de la Corning folosesc fibra optică și un convertor la fiecare capăt, pentru a extinde distanța de conectare la 30 de metri, față de 3 metri cât se putea atinge folosind cablurile obișnuite cu cupru. Corning lucrează la această tehnologie de anul trecut, perfecționând cablurile folosind o tehnologie proprietară pentru fibra optică, numită ClearCurve VSDN.

Această tehnologie permite folosirea cablului ca unul obișnuit, nemaifiind susceptibil la defectarea rapidă atunci când sunt îndoite, așa cum se întâmplă cu fibra optică obișnuită.

Multe dispozitive folosesc astăzi conexiunea USB, iar cablurile USB 3.Optical sunt ideale pentru o multitudine de operațiuni, indiferent că e vorba de dispozitivele de acasă ori la birou sau într-un local sau restaurant. Momentan, aceste cabluri USB 3.0 optice de la Corning sunt disponibile la lungimea de 10 metri, la prețul de 129 de dolari, urmând ca în viitorul apropiat să fie disponibile și cele cu o lungime de 15 și 30 de metri.

Cablul din imaginea de mai sus reprezintă un adaptor de la USB 3.0 la conectorul lightning, care poate fi folosit cu success pentru conectarea unui monitor sau a altor dispozitive, la o distanță apreciabilă de PC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: