Copii cu dizabilităţi se pot trata învăţând un robot Angry Birds

, 12 Iul, 10:15

Nu e un sentiment mai plăcut decât să afli că motorii se pot vindeca cu ajutorul tehnologiei moderne.

angry birds robot tratament handicap

Pentru a ajuta tinerii cu handicapuri cognitive şi motorii, un grup de cercetători de la Georgia Tech au dezvoltat o platformă care facilitează interacţiunea dintre un robot şi o tabletă cu Android.

Deşi va mai dura mult timp până se vor descoperi toate scenariile în care este utilă o astfel de combinaţie, în prima etapă, echipa de cercetători a apelat la . Mai precis, sistemul a fost exemplificat pe nişte copii care s-au străduit să ajute un robot umanoid să înveţe Angry Birds. ,,Robotul este capabil să înveţe doar privind, deoarece ştie cum ar trebui să funcţioneze interacţiunea cu o aplicaţie de tabletă.” Ayanna Howard, profesorul responsabil de proiect, a fost foarte încântată de rezultate, mai ales de componenta de inteligenţă artificială. Robotul ,,recunoaşte că o persoană a atins aici şi a luat mâna acolo şi descifrează informaţia care este relevantă pentru a progresa.”

Deşi beneficiile terapeutice ale acestui exemplu nu sunt foarte evidente, ideea din spate este foarte interesantă. ,,Imaginaţi-vă că procesul de reabilitare al unui copil implică 100 de mişcări de braţ pentru îmbunătăţirea miscării precise coordonate a mâinii.” Dacă respectivele gesturi sunt asociate cu un proces educativ de învăţare a unui robot, copilul este mult mai probabil să respecte respectivul tratament, decât dacă s-ar chinui singur într-o cameră să se motiveze. Chiar şi dacă un copil trebuie să repete o instrucţiune de 100 de ori, satisfacţia pe care o oferă robotul în momentul în care a învăţat ceva din acele mişcări este palpabilă.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail