Companiile din Sillicon Valley încep să angajeze liceeni

Companiile din Sillicon Valley încep să angajeze liceeni

Într-o mişcare neobişnuită, mai multe companii din Silicon Valley, precum şi LinkedIn încep să angajeze liceeni.

Liceeni Facebook internship

Pentru că în domeniul IT există foarte mulţi tineri care şi-au dobândit singur abilităţile de programatori, nu ar trebui să vină ca o surpriză vârsta foarte mică a unor persoane angajate de Facebook, şi alţi jucători importanţi din industrie.

Totul a început cu programe de internship plătite confirmate deja de mai multe companii din Silicon Valley. Aparent, departamentele de resurse umane ale unor giganţi precum Facebook au început să recruteze tineri încă din liceu, cu salarii de start între 5000 şi 8000 de dolari pe lună. Deşi respectivii îşi încep activitate în cadrul unui job de vară sau stagiu de practică, la finalizarea respectivei perioade, mulţi dintre ei devin angajaţi permanenţi.

,,Am simţit că vârsta nu ar trebui să mă tragă în spate atâta timp cât sunt capabil să scriu linii de cod.” James Anderson, un licean de 15 ani care a făcut un internship la o companie de IT din Oregon a afirmat cu mândrie. Pe marginea acestui subiect, Miranda Kalinowski, director pe recrutare globală la Facebook, a afirmat fără emoţii că angajatorul ei nu are o limită inferioară vizavi de vârsta la care o persoană poate să între într-un program de internship la Facebook, deşi de cele mai multe ori încearcă să atragă tineri studenţi.

În principiu, combinaţia dintre sume de bani generoase şi adolescenţi nu este una foarte constructivă, ba chiar dezastruoasă. Justin Bieber este doar un exemplu recent de tânăr care a ,,dat-o de gard” din cauza accesului la avere de la o vârstă foarte fragedă. Nu putem decât să sperăm că liceenii care lucrează în IT sunt cu mult peste nivelul lui Bieber.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: