Studiu: Tinerii nu s-au plictisit de Facebook

Studiu: Tinerii nu s-au plictisit de Facebook

Au început de anul trecut să apară zvonuri cum că adolescenţii nu mai stau la fel de mult pe . Se pare că au fost eronate.

facebook-logo

În luna octombrie a anului trecut, au apărut primele rapoarte cum că cei mai tineri dintre noi au început să migreze de la Facebook către alte . Cu toate că gigantul fondat de Mark Zuckerberg continuă să fie pe primul loc când vine vorba de utilizatori activi, se credea că adolescenţii nu mai consideră acest serviciu online ca fiind de actualitate. Până şi CFO-ul companiei, David Ebersman, a confirmat aceste temeri în urmă cu câteva luni într-un comunicat pentru rezultatele fiscale trimestriale. Singura persoană care lupta de una singură împotriva amalgamului de zvonuri cum că Facebook s-ar duce în jos era COO-ul Sheryl Sandberg. Mai ales în SUA, încă din noiembrie anul trecut, Sandberg afirma că majoritatea tinerilor erau pe Facebook.

Noile informaţii pe marginea acestui subiect vin de la Forrester Research din SUA şi se bazează pe un sondaj realizat pe 4500 de persoane adolescente. Întrebaţi ce reţele sociale frecventează, trei sferturi dintre ei s-au grăbit să pună Facebook pe primul loc. Acest număr a fost de două ori mai mare decât al celor care stau pe Snapchat, Pinterest sau Tumblr. Dintre cei intervievaţi, 28% au afirmat foarte senini că sunt în permanenţă activi pe Facebook.

Cu alte cuvinte, Facebook continuă să fie la modă. Mai mult, cei de la Forrester afirmă că vom vedea o creştere semnificativă printre copii de 12-13 ani, care au început de ceva timp să aibă smartphone-uri şi abia aşteaptă să socializeze virtual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: