13 iul. 2014 | 15:45

Cinci moduri prin care îți transformi telefonul în consolă portabilă de jocuri

ACTUALITATE
Cinci moduri prin care îți transformi telefonul în consolă portabilă de jocuri

Dispozitivele mobile sunt acum și instrumente de gaming. Consolele de tipul PS Vita nu sunt neapărat populare, dar fiecare dintre noi își poate transforma telefonul în consolă portabilă. Noi vă arătăm cum.

moga-powera-android-controller-news

Sunt multe console portabile de cumpărt și la fel de multe accesorii pentru smartphone. Ideea este să-ți transformi un telefon mobil în consolă, adăugând un accesoriu care are butoane fizice, joystick și funcții speciale. De asemenea, e foarte importantă lista de jocuri compatibile, deoarece nu toate titlurile din Android Play Store și Apple App Store pot fi jucate de pe un joystick în care este prins telefonul.

Ne-am uitat pe internet și vă oferim o listă de cinci accesorii de la cinci producători care ar putea să vă ajute să deveniți un gamer bun pe telefonul mobil. Să înceapă cursa!

Logitech Powershell Controller 

Începem lista cu cei pe care-i considerăm campioni în categoria accesoriilor pentru mobil. Logitech are o tradiție îndelungată, iar Powershell Controller e un produs pentru iPhone 5 și 5s. Costă 70 de dolari și nu este format din două bucăți, ci telefonul se introduce în carcasă.

Evident, are o numeroasă listă de jocuri compatibile, care poate fi găsită pe site-ul oficial, o baterie de 1.500 de miliamperi integrată, ca să vă ajute cu autonomia și e foarte portabil.

Un review la Logitech Powershell puteți citi pe playtech.ro 

Spre deosebire de alte console, avem acces la butoanele și la camera telefonului, ceea ce înseamnă că, în caz de urgență, putem să folosim iDevice-ul și cu acest accesoriu introdus. Evident, va fi doar foarte lung. În plus, are adaptor pentru căști. Funcționează doar pentru iOS 7 și, în viitor, cu iOS 8.

Mai multe detalii pe site-ul oficial. 

Samsung Smartphone GamePad

Bine ați venit în lumea Samsung, cea care are nenumărate telefoane (nici noi nu mai știm ce se lansează), dar și produse conexe. Dacă sunteți un fan al acestei mărci și vă interesează un produs lansat chiar de ei, atunci Smartphone GamePad e pentru voi.

Costă 60 de lire sterline pe site-ul oficial și se conectează prin Bluetooth sau NFC. Poate fi conectat la orice dispozitiv cu Android care are și NFC, inclusiv la televiozoarele smart ale companiei. Telefoanele se pot pune pe suportul special din joystick și trebuie să aibă între 4 și 6,3 inci.

Phonejoy

Phonejoy înseamnă un joystick care se montează la capetele telefonului, din două bucăți. Se vinde în diferite pachete, care pornesc de la 70 de dolari.

Funcționează atât pe platforma Android, cât și pe iOS, cu o multitudine de jocuri care pot fi descoperite pe site-ul oficial într-o listă exhaustivă. Interesant este că telefonul poate fi orientat cum vrem noi, spre deosebire de Moga Game Controller de mai jos. Astfel, pentru Temple Run, ținem telefonul vertical, dar pentru Real Racing 3, îl punem în landscape. Putem pune chiar și o tabletă, deși experiența va fi un pic mai complicată.

Are toate butoanele pe care le putem imagina la o consolă, inclusiv cele de control special din partea din spate, joystick analog și D-Pad. Susține mai bine de 400 de jocuri. Nemontat, e la fel de compact ca un portofel.

Site-ul oficial poate fi consultat aici, de unde puteți să și cumpărați unul dintre cele trei pachete de la 70 la 90 de dolari. 

Gamephone Controller Pro

Are 280 de jocuri compatibile și funcționează pentru Android și iOS. Conform creatorilor săi, gamepad-ul poate fi sincronizat cu 90% din dispozitivele actuale. Trebuie să aveți un telefon destul de puternic pentru a juca acele titluri, totuși.

Se conectează prin Bluetooth și putem schimba cu ușurință cu ajutorul unui întrerupător tipul de dispozitiv pe care jucăm. Dacă doriți să montați telefonul, există un cap pivotant. Gamephone are o autonomie de 15 ore.

Arată ca un joystick de PlayStation 4 și costă doar 33 de euro.

Site-ul oficial poate fi găsit aici, unde găsiți mai multe variante. 

Puteți cumpăra de aici. 

Moga Game Controller

Moga oferă controller și pentru iPhone, dar și pentru Android. Pentru iOS există Moga Ace, care funcționează atât pe iPhone, cât și pe iPod. E un gamepad format din două bucăți, care se montează în partea inferioară și cea superioară a telefonului și funcționează ca un joystick.

Are o baterie internă de 1.800 de miliamperi, care alimentează și telefonul. Are atât butoane, un D-Pad pentru direcție și un stick analog. Se poate căra ușor și se montează fără probleme pe un telefon. Are nevoie de iOS 7 și costă 80 de dolari.

Pentru Android Moga oferă patru controllere care pun telefonul deasupra. Spre deosebire de cel de iPhone, acestea sunt dintr-o singură bucată, iar telefonul se conectează ca un ecran în partea superioară. Încep de la 30 de dolari și ajung la 80 de dolari.

Există o serie de jocuri pe care le suportă, ce sunt disponibile pe site-ul oficial. Dar veți putea juca titluri ca Real Racing 3, Metal Slug 3, Fast and Furious, NBA 2K14, Real Soccer 2013 și altele.

Dispozitivele pot fi cumpărate de aici, pe site-ul oficial Moga. 

Lista jocurilor suportate poate fi accesată la acest link. 

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele