Chinezii de la Huawei vor lansa Honor, un competitor pentru Google Glass

Chinezii de la Huawei vor lansa Honor, un competitor pentru Google Glass

După ce au invadat piața smartphone-urilor cu numeroase modele, în curând chinezii își vor face simțită prezența și pe piața dispozitivelor purtabile.

huawei honor smartglasses 3

Huawei este unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile din China și, de ceva timp, înregistrează creșteri substanțiale, mai ales pe piața lor locală. Deși deține numeroase patente în ceea ce privește telefonia mobilă și a atras atenția lumii prin lansarea câtorva modele foarte interesante, Huawei nu a reușit să aibă un impact major asupra piețelor internaționale. Dar de curând chinezii au lansat câteva proiecte extrem de ambițioase care anunță un viitor foarte interesant pentru această companie. Mai întâi aflăm că telefoane de top ale lor vor avea o prezență sporită în Europa, apoi aflăm că lucrează la tehnologia 5G, iar acum se pare că Huawei atacă și piața dispozitivelor purtabile.

huawei honor smartglasses 2

Tehnologie militară folosite la ochelarii Huawei

Noii ochelari inteligenți au ieșit la suprafață de curând, iar Huawei ar putea fi mai aproape decât credem de anunțul oficial. Conform celor de la Phonearena am putea afla mai multe pe data de 24 Noiembrie. S-a speculat chiar că lansarea oficială va avea loc pe 24 noiembrie, însă aceasta este puțin probabilă în situația de față. Ochelarii Honor ar urma să fie bazați pe tehnologia dezvoltată de o companie denumită Lumus pentru căștile folosite de piloții avioanelor de luptă.

Ochelarii Honor ai celor de la Huawei vor avea un display cu o rezoluție de 640 x 480 de pixeli și vor avea o cameră foto de 5 megapixeli.Aceștia vor rula aparent Android 4.4 și vor avea capacitatea de a recunoaște gesturi. Comparându-i cu Google Glass, aceștia au avantajul că arată oarecum  ca o pereche normală de ochelari, dacă este să ignorăm partea lor dreaptă care conține camera foto și senzorii. Rămâne de văzut, totuși, dacă Huawei va reuși să lanseze pe piață acest dispozitiv în viitorul apropiat.

huawei honor smartglasses 1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: