CES 2014: Realitatea virtuala imersivă seamănă cu un ”premergător”

CES 2014: Realitatea virtuala imersivă seamănă cu un ”premergător”

Realitatea virtuala, un subiect foarte discutat și la această ediție a CES-ului, are acum forma unui premergător care se numește Virtuix Omni.

Virtuix Omni Realitatea Virtuala

Apreciem faptul că probabil aceasta este cea mai bună poziție pentru jucător, însă sincer, pentru toți băieții și bărbații care se uită la această imagine, vă rog să îmi spuneți cui ii se pare confortabil, sau suficient de confortabil cât să petreacă câteva ore pe zi în acest… premergător. Sistemul este construit de Virtuix și deține nu mai puțin de 40 de senzori capacitivi în baza acestuia, pentru a detecta fiecare pas și fiecare mișcare a jucătorului. Până acum urmărirea mișcărilor picioarelor se realizau cu ajutorului unui senzor Kinect, care, era destul de bun în acest scop, însă pe întuneric nu mai era atât de precis. Pe acest sistem jucătorul se încalță cu o pereche de papuci speciali, ce alunecă pe suprafața inferioară a standului, și îți atașează un întreg sistem de chingi pentru a îți susține greutatea.

Virtuix-Omni1

Realitatea virtuala este completată desigur de ochelarii de la Oculus Rift, și jocul poate începe. Cei care au testat echipamentul s-au jucat în principal shootere precum Half Life 2 și au declarat că realismul oferit de acesta este impresionant. Totodată cei mai sensibil au admis că senzația este neplăcută dupa chiar câteva minute de joc, din cauza faptului că atât corpul cât și creierul sunt stimulate de două tehnologii diferite. Să sperăm că tehnologia va fi îmbunătățită atunci când Virtuix Omni va fi lansat în luna mai a acestui an, pentru prețul de 499 dolari fără ochelarii Oculus Rift. Aceștia din urmă vor fi achiziționați separat.

Sursa: TheVerge.com