CES 2014: Oculus Rift și PrioVR reprezintă combinația ideală pentru gaming

CES 2014: Oculus Rift și PrioVR reprezintă combinația ideală pentru gaming

Tehnologiile ”purtabile” și realitatea augmentată dau lovitura la CES  anul acesta. Oculus Rift își găsește un partener de încredere în PrioVR pentru a aduce controlul mai imersiv în cadrul jocurilor.

Oculus Rift PrioVR

PrioVR, o campanie Kickstarter ce nu a avut success, găsește alături de Oculus Rift o utilizare interesantă în același domeniu. PrioVR dorea să fie un costum care să detecteze mișcarea în timp real, și să poată fi folosit drept controller în jocuri. Compania responsabilă de această idee, YEI Technology, a revenit și se află la CES 2014 cu un prototip funcțional al acestuia, în speranța că vor atrage ceva investitori mai mari. Aceștia au realizat, în parteneriat cu Oculus Rift, o experiență de gaming care o depășește cu mult pe cea oferită de o consolă sau un desktop PC și are un avantaj major asupra acestora: este complet imersivă.

Compania va lansa încă o campanie Kickstarter în cursul lunii februarie, iar dispozitivul va veni în două variante, o versiună pentru corpul complet la 400 de dolari, și una doar pentru partea superioară la 200 de dolari.

Acest costum va fi compatibil inițial doar pentru PC, iar pe viitor compania are planuri de a oferi compatibilitatea și cu consolele existente pe piață. PrioVR vine și cu un design modular, permițând utilizatorilor să achiziționeze mai mulți senzori pentru a îmbunătăâi mișcarea, compatibilitatea sau feedback-ul costumului. Astfel, la a doua campanie, scopul finanțării va fi mai mic, de 100.000 dolari față de cei 225.000 dolari ceruți inițial, iar prețul costumului de asemenea mult mai mic.

Citește și: