NASA controlează un robot cu Kinect 2 și Oculus Rift

NASA controlează un robot cu Kinect 2 și Oculus Rift

NASA este una dintre cele mai inovatoare companii, iar recent au realizat un robot ce poate fi controlat cu ajutorul lui Kinect 2 și a lui Oculus Rift.

NASA

NASA s-a înscris și el în programul Kinect for Windows Developer pentru a pune mâna pe cea mai nouă tehnologie kinect 2 de la Microsoft. Nu ar fi prima dată când compania modifică dispozitive de gaming pentru a obține funcționalităși ce le pot folosi apoi în cadrul programelor lor. Ultimul experiment a inclus Leap Motion, Oculus Rift și Virtuix Omni pentru a le permite o ”mică plimbare” pe suprafața planetei roșii.

Folosind Oculus Rift și senzorul Kinect 2 echipa de cercetători au reușit să controleze un braț robotic standard. Folosind un display și senzorii de mișcare aceștia au realizat cea mai imersivă interfață actuală. Latența reprezintă momentan una dintre problemele cu care se confruntă echipa, mai ales pentru că trebuie să simuleze întârzierea cu care au de a face atunci când controlează dispozitive aflate la mare depărtare, mai exact pe planeta Marte.

Ei încearcă să depășească această problemă având o ”imagine fantomă” a brațului robotic în timp ce imaginea reală îl ajunge din urmă, iar această soluție le permite să gândească mișcările în avans pentru acesta. Eram chiar foarte nerăbdător să aflu ce altă utilizare va mai primi Oculus Rift, și se pare că așteptarea mea nu a fost prea mare.