Celebrul hacker GeoHot primește un job binemeritat la Google

Celebrul hacker GeoHot primește un job binemeritat la Google

GeoHot este pseudonimul lui George Hotz, hacker-ul care este responsabil pentru jailbreak-ul iPhone-ului și de asemenea cel care a dezactivat protecțiile de pe consola Play Station.

GeoHot

GeoHot, sau mai bine George Hotz, este de astăzi la Google, în cadrul unui proiect nou, pe numele său Project Zero. Având în vedere efortul și cunoștințele pe care le-a folosit pentru a sparge securitatea mai multor dispozitive comerciale precum iPhone-ul și consola celor de la Sony, George Hotz a mai fost recompensat de curând cu 150.000 de dolari, tot de către Google, pentru descoperirea unei vulnerabilități în browser-ul Chrome.

Project Zero caută să reducă numărul utilizatorilor care au fost victime ale atacurilor, iar Google intenționează să angajeze cei mai buni experți în securitate, cu o experiență practică demonstrată, și să contribuie la îmbunătățirea securității pe internet.

”Ar trebui să poți folosi internetul fără a avea frica de criminalii cibernetici, sau de diverse programe care exploatează problemele (exploit-urile) din software, cu scopul de a îți infecta computerul, să îți fure datele sau să îți monitorizeze comunicațiile. În atacurile sofisticate observăm exploatarea vulnerabilităților de tip zero-day, pentru a targeta activiștii pentru drepturile umane sau pentru a efectua activități de spionaj industrial. Acestea trebuie să se oprească. Credem că putem face multe lucruri pozitive pentru a rezolva această problemă.” a spus Chris Evans de la Google.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: