Printr-o unealtă gratuită, Geohot vă ajută să vă rootaţi telefonul

Printr-o unealtă gratuită, Geohot vă ajută să vă rootaţi telefonul

Geohot, faimosul hacker care a decodat prima oară un iPhone şi a făcut primul jailbreak la un PS3, are acum în vizor smartphone-urile cu Android.

geohot towelroot-verizon-att-galaxy-s5

În urma unei noi unelte publicate zilele trecute online, se pare că nu doar că mai trăieşte, dar nici nu şi-a uitat pasiunea pentru hacking.

Unul dintre cei mai populari hackeri de dispozitive hardware, care la un moment dat a fost şi victima unui proces , are acum o problemă cu dispozitivele cu Android. În special, îl deranjează fixaţia operatorilor de telefonie de bloca bootloader-ele smartphone-urilor comercializate. Din această cauză, a lansat towelroot. Disponibil pentru download  gratuit de pe towelroot.com, respectivul progrămel vine sub forma unui apk ce poate fi instalat fără prea mari eforturi de către oricine, fără a fi necesar un PC.

Iniţial a fost lansat pentru a roota telefoanele Galaxy S5 blocate de către operatorii americani AT&T şi Verizon. La scurt timp însă, a ieşit la iveală faptul că butonul ,,make it ra1n” din captura de mai sus are exact acelaşi efect pe multe alte dispozitive. Mai precis, dacă vreţi să vă root-aţi smartphone-ul sau tableta cu Android 4.4.2 sau mai vechi, aceasta s-ar putea să fie cea mai fiabilă şi rapidă metodă.

Singurul lucru pe care trebuie să-l aveţi în vedere este că s-ar putea să pierdeţi garanţia, în funcţie de operatorul de la care aţi achiziţionat gadgetului vostru.