Noul vârf de gamă AllView: X1 Xtreme – Tentație înainte de MWC, disponibilitate… peste o lună

Noul vârf de gamă AllView: X1 Xtreme – Tentație înainte de MWC, disponibilitate… peste o lună

Cu toate că am renunţat de mult să ţin pasul cu ritmul alert de , X1 Xtreme merită cu siguranţă atenţia vânătorilor de specificaţii, cel puțin în acest moment.

Allview x1 xtreme smartphone high end gionee elife e7

Cei mai mulţi dintre noi îşi aleg un nou smartphone din două motive. Primul constă în preferinţa pentru un anumit brand şi vârfurile de gamă ale aceluia. sau Galaxy S reprezintă argumente clare pentru această filozofie. Al doilea motiv implică specificaţii de top, atât. Indiferent cine produce un telefon, cineva îl cumpără, atâta timp cât frecvenţa procesorului acestuia, numărul de megapixeli de la cameră, rezoluţia ecranului, spaţiul de stocare sau cantitatea de memorie RAM sunt cele mai mari.

Allview încearcă să se încadreze în a doua categorie prin intermediul noului Xtreme, pe care îl veţi putea achiziţiona la un pret de 2.000 de lei. Deşi cei mai mulţi dintre voi la auzul sumei deja au închis pagina şi se uită după un Samsung, un Sony, un LG, un Apple sau un HTC. Dacă vă aflaţi printre cei care au rămas, aş putea spune că nu veţi fi dezamăgiţi.

X1 Xtreme este un smartphone construit în jurul unui display japonez IPS FullHD de 5,5 inci protejat cu Gorilla Glass 3. Marginea ultra subţire a panoului se reflectă într-un ecran ce acoperă 77,5% din suprafaţa frontală a dispozitivului. La interior, are un procesor quad core Snapdragon 800 tactat la 2,15 GHz, ajutat de 3GB de memorie RAM şi 32GB de memorie internă. Camera principală este de 16 megapixeli şi camera frontală este de 8 megapixeli. Suportă NFC şi HD Voice, iar amplificatorul Yamaha asistat de tehnologia DTS ar trebui să vă lase cu gura căscată prin performanţa sa audio.

Deşi este imposibil să verificăm această afirmaţie, managerul general Allview, Lucian Peticilă, se mândreşte în comunicatul de presă cu faptul că X1 Xtreme depăşeşte în AnTuTu Benchmark orice alt smartphone modern la ora actuală, obţinând scorul de 34.700 puncte.

Allview X1 Xtreme design

Există însă un „mic detaliu” care schimbă toată perspectiva asupra noului smartphone Allview. X1 Xtreme va fi disponibil pe piață începând cu 31 martie. Problema este că, între timp, săptămâna viitoare ne așteaptă Mobile World Congress 2014, cel mai important târg de tehnologie mobilă, în cadrul căruia marile companii internaționale vor lansa dispozitive de vârf. Cu toate că aştept să testez cu propriile-mi mânuţe aparatul Allview, mi se pare interesant faptul că, deşi telefonul va putea fi cumpărat peste mai bine de o lună, compania braşoveană a optat să-l anunţe acum. Nu de alta, dar după MWC, adică la momentul disponibilității efective, nu cred că va mai fi valabilă afirmaţia ,,primul în AnTuTu Benchmark.”

Săptămâna viitoare vă vom ține la curent cu noutățile venite la Mobile World Congress, eveniment la care Playtech.ro este partener media, singurul din România, pentru al doilea an consecutiv.

Allview x1 xtreme smartphone high end

Update: Deşi titlul ,,cel mai performant smartphone” deseori nu stă prea mult în aceeaşi curte, în cazul celor de la Allview nu au trecut nici 24 de ore până când am aflat că există un terminal identic ca şi configuraţie şi design cu aparatul braşovenilor. Acesta poartă numele Gionee Elife E7 şi vine cu o cameră principală de 16 megapixeli, o cameră frontală de 8 megapixeli, 32GB spaţiu de stocare, 3GB RAM şi acelaşi ecran protejat cu Gorilla Glass generaţia a treia. Până şi SoC-ul folosit, Qualcomm Snapdragon 800. O fi acelaşi?..

Allview X1 Xtreme versus Gionee Elife E7

Cu toate că astfel de evenimente sunt regretabile, ele sunt inevitabile, în contextul în care aceeaşi fabrică din China produce probabil ambele aparate.

 

Citește și: