Cel mai recent GTA pentru mobile ajunge şi pe Windows Phone 8

Cel mai recent GTA pentru mobile ajunge şi pe Windows Phone 8

După o serie de amânări şi promisiuni care nu s-au materializat, GTA pentru mobile, , vine în sfârşit pe Windows Phone 8, după iOS şi Android.

grand theft auto gta-san-andreas-wp8

Seria GTA pentru mobile are deja al treilea exponent serios pe iOS. După GTA III şi GTA Vice City, creatorii seriei s-au decis să porteze şi mai recentul . Spre deosebire de iteraţiile anterioare, cei de la Rockstar Games, în cazul San Andreas au promis că jocul va fi disponibil din start atât pe iOS cât şi pe Android şi WP8. Nu s-a întâmplat deloc aşa.

Vizavi de Android, au trecut aproximativ două săptămâni după ce a fost disponibil pe iOS, pentru a ajunge pe Google Play. Având în vedere că abia acum poate fi descărcat din Windows Phone Store, după o lună şi jumătate, este evident că efortul portării unui titlu pe platforma Microsoft implică, inevitabil, un volum mult mai mare de muncă decât s-ar aştepta cineva. Deşi în acest caz particular se aplică de minune principiul „mai bine mai târziu decât niciodată”, un alt motiv de bucurie constă în faptul că preţul este identic cu cel practicat pe celelalte platforme, aproximativ sapte dolari transformaţi în moneda locală a magazinului virtual pe care îl accesaţi voi.

Există totuşi o problemă. Din cauza pretenţiilor foarte mari ale jocului pe partea de hardware, Grand Theft Auto San Andreas nu funcţionează pe Windows Phone 8 decât pe un număr foarte limitat de aparate. Lista include Nokia Lumia 1520, 1320, 822, 820, 810 şi HTC 8XT. Ca volum de date, deşi pachetul iniţial are 18MB, descărcarea jocului efectiv va începe la prima rulare şi va mai implica 2,5GB de date descărcabili de pe WiFi.

Cu toate limitările aferente, din punctul meu de vedere este lăudabil efortul celor de la Rockstar Games vizavi de acest GTA pentru mobile, în contextul în care jocuri mult mai simple sau aplicaţii de diverse tipuri nu au ajuns încă pe platforma Microsoft.

Citește și: