22 oct. 2014 | 21:44

Cel mai bun smartphone dual-sim: ce alegi când o singură cartelă nu e de ajuns

Black Friday
Cel mai bun smartphone dual-sim: ce alegi când o singură cartelă nu e de ajuns

Multe persoane sunt nevoite să care zilnic câte două telefoane: unul personal și unul de serviciu. Norocul face că în 2014 există numeroase smartphone-uri care pot acomoda simultan două cartele. Întrebarea rămâne: care este cel mai bun smartphone dual-sim?

cel mai bun smartphone dual sim

Sperăm să vă lămurim prin acest articol și să vă ajutăm să găsiți cel mai bun smartphone dual-sim în funcție de nevoile voastre. Fie că aveți nevoie de un smartphone performant care să acomodeze cartele de la doi operatori diferiți, fie că vreți un telefon mai modest care să vă permită să vă faceți treburile de zi cu zi, sperăm că cel mai bun smartphone dual-sim se va regăsi în lista pregătită mai jos.

Pentru a ne asigura că veți găsi câte ceva pentru fiecare buzunar, am împărțit articolul în trei segmente: cel mai bun smartphone dual-sim până în 3.000 de lei, până în 2.000 de lei și până în 1.000 lei. Vom începe cu cele mai scumpe.

Cel mai bun smartphone dual-sim până în 3.000 de lei

Sony Xperia Z3 este cel mai nou smartphone de pe această listă, fiind lansat în urmă cu puțin timp. Versiunea lui dual-sim este la fel de performantă ca și cea single-sim, fiind echipată cu un procesor Qualcomm Snapdragon 801 tactat la 2,5Ghz și o memorie RAM de 3GB. Ecranul de 5,2 inch are rezoluție full HD (1920×720), iar camera foto are 20,7MP. Amatorii de selfie-uri au la dispoziție o cameră de 2,2MP în partea din față. Sony Xperia Z3 vine cu avantajul conectivității 4G și al tehnologiei dual-active, care permite funcționarea simultană a celor două cartele SIM. Poate fi achiziționat de aici.

cel mai bun smartphone dual-sim sony

LG G3 a primit și el o versiune dual-sim și, dacă prețul nu l-ar face inaccesibil pentru unii, ar putea fi considerat, fără doar și poate, cel mai bun smartphone dual-sim. Vorbim despre un telefon cu ecran cu rezoluție QHD (2560×1440), motorizat de același procesor ca și Sony Xperia Z3 și de o memorie RAM de 2GB. Camera foto de 16MP s-a dovedit a fi printre cele mai bune la ora actuală, iar cea frontală de 2,1MP este bună pentru selfie-uri. Și LG G3 dispune de 4G și de tehnologia dual-active și îl puteți cumpăra de aici.

cel mai bun smartphone dual-sim

Samsung Galaxy S5 va răspunde cu siguranță nevoilor celor care caută un smartphone dual-sim. Este cel mai bun smartphone dual-sim pentru cei care sunt deja familiarizați cu dispozitivele sud-coreenilor. Galaxy S5 are un ecran de 5,1 inch full HD sub care se ascund un procesor Snapdragon 801 de 2,5Ghz și o memorie RAM de 2GB. Camera foto principală are 16MP, iar cea frontală este de 2MP. Telefonul s-a dovedit un real succes la nivel internațional și poate fi găsit aici.

cel mai bun smartphone dual sim

Cel mai bun smartphone dual-sim până în 2.000 de lei

Sony Xperia T2 Ultra Dual poate fi cel mai bun smartphone dual-sim pentru cei care caută un telefon cu dimensiuni considerabile. Vorbim aici despre un gadget cu ecran de 6.0 inch și rezoluție HD (1280×720). Vorbind despre un smartphone considerabil mai ieftin decât cele prezentate mai sus, nivelul dotărilor este mai scăzut. Vorbim despre un procesor Snapdragon 400, cu patru nuclee tactate la 1,4Ghz și o memorie RAM de 1GB. Totuși, combinația ar trebui să facă față utilizării de zi cu zi și majorității jocurilor din magazinul Google Play. Camera foto de 13MP nu face rabat de la calitate și cea de 1,1MP ar trebui să fie suficientă pentru selfie-uri. Sony Xperia T2 Ultra Dual are conectivitate 3G, dar nu dispune de tehnologia dual-active, adică nu permite folosirea ambelor cartele simultan, ci alternativ. Trebuie luat în considerare, totuși, că nu există foarte multe smartphone-uri care dispun de tehnologia dual-active, majoritatea fiind dual-standby. Xperia T2 Dual îl găsiți aici.

cel mai bun smartphone dual sim

HTC Desire 816 este telefonul meu preferat din această listă. Vorbim despre un terminal foarte bine lucrat, cu ecran de 5,5 inch și rezoluție HD. Sub display se ascunde un procesor Snapdragon 400, de data aceasta de 1,6Ghz, și o memorie RAM de 1,5GB. Performanța este mai bună decât a modelului prezentat mai sus și mai mult decât suficientă pentru cei care caută cel mai bun smartphone dual-sim la un preț avantajos. Camera foto principală este de 13MP, dar cea frontală este de 5MP și garantează selfie-ul perfect. La fel ca Xperia T2, are 3G și este dual-standby și îl găsiți aici.

cel mai bun smartphone dual sim

Samsung Galaxy S4 mini este versiunea micșorată a vârfului de gamă oferit de Samsung anul trecut, dar încă este un telefon foarte bun, poate chiar cel mai bun smartphone dual-sim pentru cei care caută un gadget de dimensiuni mai reduse, mai ales dacă este să ne luăm după preț. S4 mini are un display de 4,3 inch cu rezoluție 960×540 și un procesor dual-core Snapdragon 400, de 1,7Ghz. Memoria RAM este de 1,5GB, iar camera foto principală face poze de 8MP. Camera frontală este de 1,9MP și telefonul poate fi cumpărat de aici.

cel mai bun smartphone dual sim

Cel mai bun smartphone dual-sim până în 1.000 de lei

Allview V1 Viper S este o alegere care nu trebuie explicată prea mult. Brașovenii au o tradiție privind smartphone-urile dual-sim și Allview este cea mai cunoscută dintre companiile românești care importă produse sub brand propriu. Allview V1 Viper S are specificații de vârf, preț avantajos și conectivitate dual-sim, așa mulți poate îl vor considera cel mai bun smartphone dual-sim. Vorbim despre un ecran de 5 inch cu rezoluție HD sub care se ascunde un procesor quad-core Snapdragon de 1,4Ghz, dar și o memorie RAM de 2GB. Camerele foto sunt de 13, respectiv 5MP și tehnologia dual-sim este de tip dual-standby. Allview V1 Viper S poate fi găsit aici.

cel mai bun smartphone dual sim

Samsung Galaxy Core 2 este un telefon destul de echilibrat în ceea ce privește prețul și performanțele venit, la fel, de la o companie care a inundat piața cu terminale dual-sim. Este un smartphone cu display de 4,5 inch și rezoluție 800×480, procesor quad-core de 1,2Ghz și memorie RAM de 768MP. Camerele foto au rezoluții de 5MP, respectiv VGA și tehnologia dual-sim este dual-standby. Terminalul sud-coreenilor poate fi cumpărat de aici.

cel mai bun smartphone dual sim

HTC Desire 310 este cel mai ieftin smartphone din această listă. Este un telefon care în ciuda prețului se descurcă destul de bine în sarcinile de zi cu zi, dar nu este un smartphone grozav pentru jocuri. Sub ecranul de 4,5 inch cu rezoluție 854×480 se găsește un procesor quad-core de 1,3Ghz și o memorie RAM de 512MP. Camera foto este de 5MP, dar face fotografii mai bune decât modelul de mai sus, și cea frontală are rezoluție VGA. HTC Desire 310 știe dual-sim în dual-standby și poate fi cumpărat de aici.

cel mai bun smartphone dual simAjutați-ne să găsim cel mai bun smartphone dual-sim

Cu toate că am analizat piața cât de bine am putut pentru a găsi cel mai bun smartphone dual-sim, este inevitabil ca unele modele să le fi trecut cu vederea când am redactat această listă. De exemplu, Nokia Lumia 630 este un smartphone dual-sim de luat în considerare, cu un preț sub 1.000 de lei, dar care nu și-a găsit locul în listă fiindcă majoritatea persoanelor caută un telefon cu Android.

De asta apelăm la voi. Lăsați în comentarii telefoanele dual-sim folosite de voi sau smartphone-urile pe care le-am omis, dar care merită titlul de cel mai bun smartphone dual-sim.