09 nov. 2014 | 17:10

Cel mai bun smartphone dual-sim în opinia cititorilor Playtech

FEATURE
Cel mai bun smartphone dual-sim în opinia cititorilor Playtech

Multe persoane sunt nevoite să care zilnic câte două telefoane: unul personal și unul de serviciu. Norocul face că în 2014 există numeroase smartphone-uri care pot acomoda simultan două cartele. Întrebarea rămâne: care este cel mai bun smartphone dual-sim?

cel mai bun smartphone dual-sim 0

Asta scriam în urmă cu ceva timp într-un articol intitulat ”Cel mai bun smartphone dual-sim – ce alegi când o singură cartelă nu este de ajuns”. La finalul articolului, v-am rugat pe voi, cititorii site-ului Playtech.ro, să ne spuneți ce terminale folosiți voi, ce telefoane am omis și ce smartphone-uri ar trebui să ia în considerare cei care vor cel mai bun smartphone dual-sim.

Ați răspuns, v-am citit răspunsurile și am făcut o selecție cu telefoanele propuse de voi. Să fi găsit așa cel mai bun smartphone dual-sim? Aruncați o privire pe lista de mai jos.

Cel mai bun smartphone dual-sim în opinia voastră

Prima sugestie făcea referire la LG Pro Lite Dual. Acest smartphone are un display cu diagonală de 5,5 inch și rezoluție 960×540. Sub ecran se găsește o memorie RAM de 1GB, un procesor dual-core produs de Mediatek și tactat la 1Ghz, și un spațiu de stocare de 8GB, extensibil prin card microSD. Camera foto principală este de 8MP, iar cea frontală are 1,3MP. Telefonul rulează Android Jelly Bean și dispune de un stylus pentru utilizatorii care vor să îl folosească pe post de agendă. Configurația nu va oferi suficientă putere pentru amatorii de jocuri, dar cei care vor un smartphone masiv pentru emailuri îl pot achiziționa de aici. 

cel mai bun smartphone dual-sim 1

Următorul pe listă este Prestigio MultiPhone 5504. Telefonul are un ecran de 5 inch cu rezoluție 960×540 sub care se ascunde un procesor quad-core de 1,3Ghz și 1GB memorie RAM. Spațiul de stocare este tot de 8GB, dar camerele sunt de 8, respectiv 5MP, pentru pasionații de selfie-uri. Smartphone-ul rulează Android 4.4 KitKat și oferă un raport specificații/preț foarte bun, având în vedere că este de două ori mai ieftin decât modelul celor de la LG. Îl puteți cumpăra de aici. 

cel mai bun smartphone dual-sim 2

Un cititor ne-a atras atenția asupra faptului că pe listă nu am inclus și Nokia Lumia 630 Dual Sim. La telefoanele cu Windows Phone este aproape irelevant să enumăr specificațiile, deoarece sistemul de operare este mult mai bine optimizat decât Androidul, însă o voi face: telefonul are un display de 4,5 inch cu rezoluție 854×480, sub care găsim o memorie RAM de 512MB și un procesor Snapdragon 400 cu patru nuclee tactate la frecvența de 1,2Ghz. Camera principală are 5MP, dar nu există o cameră frontală. Telefoanele cu Windows Phone oferă un raport calitate/preț foarte bun și Lumia 630 Dual îl puteți cumpăra de aici.

cel mai bun smartphone dual-sim 3

Cel mai popular smartphone dintre cele sugerate de voi este Lenovo S660. Acesta a fost lăudat de nu mai puțin de cinci utilizatori și merită titlul de ”cel mai bun smartphone dual-sim în opinia cititorilor Playtech”. Telefonul are un  ecran de 4,7 inch cu rezoluție 960×540. Lenovo S660 este ”motorizat” de un procesor quad-core de 1,3Ghz și de o memorie RAM de 1GB, iar spațiul de stocare este de 8GB. Camerele foto au rezoluții de 8MP, respectiv VGA, însă cel mai important aspect la acest smartphone este bateria. Modelul S660 are un acumulator de 3.000mAh care ar trebui să garanteze cel puțin două zile de folosire intensă. Cei interesați îl pot cumpăra de aici.

cel mai bun smartphone dual-sim 5

Am inclus în această listă numai telefoanele care sunt disponibile unui public larg, care pot fi cumpărate cu ușurință la noi în țară și smartphone-urile care au primit susținere din partea mai multor cititori Playtech.