Cea mai bună tabletă Amazon a devenit și mai bună: Kindle Fire HDX 8.9

Cea mai bună tabletă Amazon a devenit și mai bună: Kindle Fire HDX 8.9

Amazon completează lansările de toamnă cu o tabletă premium nouă. Este vorba de Kindle Fire HDX 8.9, mai rapidă, cu sunet mai bun, dar cu același sistem de operare Fire OS.

amazon kindle fire hdx
FOTO The Verge

Kindle Fire HDX 8.9 de la Amazon este un produs puțin ajustat față de anul trecut, suficient cât să justifice o nouă lansare. Pe lista celor mai mari noutăți se trec un procesor mai rapid, sunet Dolby mai bun și o nouă versiune de Fire OS – un Android modificat. Va costa 380 de dolari, la fel ca anul trecut, iar cea mai scumpă poate ajunge la 480 de dolari, conform The Verge.

Amazon Kindle Fire HDX 8.9 primește și o tastatură drept accesoriu, are o nouă aplicație pentru lucrul cu documente Office și dispune de opțiunea Firefly din telefonul lansat de Amazon în acest an, care îți permite să scanezi rapid un produs și să îl cumperi online. Trecând la dotările tehnice, cel mai important detaliu este că Fire HDX 8.9 are un procesor Snapdragon 805 la 2,5GHz, cel mai bun de pe piață, despre care compania spune că e cu 70% mai rapid ca cel de anul trecut.

Ecranul de 8,9 inci are o rezoluție de 2.560×1.600 pixeli cu o densitate a acestora de 339 ppi. Amazon a afirmat că tableta sa are cu 30% mai mulți pixeli decât iPad Air, dar omite să spună că și ecranul este cu 0,8 inci mai mic. Mai mult, utilizatorii vor beneficia de Dynamic Light Control, dar în urma unei actualizări software. DLC ajustează luminozitatea și balansul de alb atunci când citești cărți pe tabletă.

Amazon Kindle Fire HDX 8.9 rulează Fire OS 4.0, denumit Sangria, și este bazat pe Android 4.4 KitKat. Autonomia aceste tablete este de circa 12 ore, conform Amazon, într-o utilizare pe Internet, jocuri și alte aplicații. Tastatura despre care vorbeam la început costă 59 de dolari și se conectează prin Bluetooth la tabletă. Are și un touchpad, iar Amazon spune că este cea mai subțire și mai ușoară tastatură cu trackpad.