Ce utilizatori de smartphone vor migra la iPhone 6?

Ce utilizatori de smartphone vor migra la iPhone 6?

Un studiu recent ne oferă o imagine de ansamblu a celor care vor face tranziţia de la orice alt telefon inteligent la noul .

apple iphone_6_hajek4

Deşi puterea obişnuinţei ne obligă deseori să fim conservatori când vine vorba de gadgeturile pe care le achiziţionăm, se pare că iPhone 6 va reuşi să atragă destul de mulţi utilizatori de alte platforme. O baterie îmbunătăţită şi un display mai mare s-ar putea să fie primele argumente pe care le-au avut în vedere cei care au afirmat că, odată cu noua generaţie de aparate, vor trece la smartphone-uri create de Apple.

Cei de la Survata se află în spatele studiului sintetizat mai jos printr-un grafic. Acesta ne arată că utilizatorii de BlackBerry sunt primi care vor alerga să-şi cumpere un iPhone 6 la scurt timp după lansarea. Dacă ar fi să fim realişti, procentele obţinute nu sunt foarte mari, dar luate împreună vor creşte semnificativ popularitatea iOS la nivel global. Practic, şase procente dintre utilizatorii actuali de BlackBerry au mari şanse să treacă la iPhone, cinci procente dintre cei care folosesc acum un Android şi doar trei procente dintre posesorii de telefoane cu Windows Phone.

Pentru că nu este obligatoriu ca un posesor de iPhone mai vechi să treacă la la , acelaşi studiu a vizat şi utilizatorii de modele anterioare ale gigantului din Cupertino. Pornind de la această premisă, 36% dintre cei care au un iPhone 5 vor face tranziţia la iPhone 6, pe când doar 18 procente dintre posesorii de iPhone 5S se vor grăbi la un upgrade. Cei mai puţin interesaţi de noul telefon ce urmează să fie lansat marţi sunt cei care folosesc un iPhone 5C.

survey-iphone-6