Casca inteligentă care va schimba complet munca pe șantier este scoasă direct din Star Wars

Casca inteligentă care va schimba complet munca pe șantier este scoasă direct din Star Wars

Casca inteligentă produsă de cei de la Daqri combină munca pe șantier cu realitatea augmentată și se vrea a fi viitorul în mediul de lucru industrial.

casca inteligentă Daqri

Munca pe șantier va fi foarte diferită pe viitor, iar Daqri vrea să aducă acel viitor cu un pas mai aproape de noi. Compania înființată de curând în Los Angeles își propune să combine acest mediu dificil cu realitatea augmentată și au creat astfel casca industrială destinată special muncitorilor. Casca inteligentă îi va ajuta pe aceștia să își desfășoare munca mai rapid și mai eficient.

Majoritatea companiilor de mici dimensiuni încearcă să se adreseze unui număr foarte mare de persoane, însă cei de la Daqri și-au definit clar mediul pe care se orientează și, mai important, populația care este vizată. Muncitorii de pe șantier a urma să fie astfel singurii care vor putea utiliza casca inteligentă la potențialul ei maxim.

Aceasta se folosește de un număr mare de senzori pentru detectarea obiectelor și cartografierea mediului înconjurător, camere foto de mici dimensiuni și dispozitive pentru înregistrarea de imagini și sunete. Toate acestea vor fi necesare pentru ca acest device să poată crea o replică 3D a împrejurimilor muncitorilor. Partea interesantă este că această copie va putea fi suprapusă peste realitatea propriu-zisă.

Casca inteligentă va costa o mică avere

Capacitatea de a suprapune realitatea augmentată peste realitatea virtuală este explicată cel mai bine în video-ul creat de Daqri pentru a promova casca inteligentă. Acolo se poate observa foarte clar cum un muncitor examinează o platformă industrială, iar casca inteligentă recunoaște toate componentele acesteia și chiar le afișează denumirile pe ecran.

Casca inteligentă de la Daqri nu va fi nici pe departe ieftină. Prețul acesteia va fi cuprins între 5.000 și 10.000 de dolari sau echivalentul unui laptop scump și performant, dacă este să ne luăm după declarația lui Andy Lowery, președintele Daqri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: