17 oct. 2014 | 12:30

Archos vă propune o alternativă mai ieftină la GearVR

ACTUALITATE
Archos vă propune o alternativă mai ieftină la GearVR

Similar dintr-un punct de vedere cu GearVR, un nou a fost făcut public zilele trecute de cei de la Archos.archos gear vr realitate virtuala

După ce au reuşit să-şi facă un renume în domeniul dispozitivelor portabile accesibile, cei de la Archos fac tot posibilul să-şi depăşească condiţia prin implicarea în diverse proiecte pentru aparate din categorii noi. De această dată este vorba de un kit accesibil de realitate virtuală.

Iniţial, cei de la Oculus Rift deţineau toate frâiele acestui domeniu de activitate. Sony Project Morpheus a fost lansat cam în aceiaşi perioadă cu Oculus Rift, dar, din păcate, nici unul dintre cele două nu este comercial disponibil. Acele tentative au scos la iveală faptul că nu este deloc facil să perfecţionezi un astfel de aparat. Ca urmare, giganţi precum Samsung, Google sau Carl Zeiss au venit cu alternative mult mai ieftine, chiar dacă nu sunt la fel de convingătoare în reproducerea unei experienţa autentice de realitate virtuală.

Din aceiaşi gamă cu , kitul de realitate virtuală al celor de la Samsung, face parte şi acest gadget creat de Archos. Cu numele complet Archos VR Glasses, dispozitivul de mai sus este însă unul dintre cele mai accesibile. În plus, la un preţ de aproximativ 40 de dolari, marea sa valoare adăugată ţine de compatibilitatea extinsă. Nu de alta, dar funcţionează în tandem cu orice smartphone cu procesor quad core şi display Full HD a cărui diagonală se încadrează între 5 şi 6 inci. În contextul în care se vehiculează că GearVR ar costa aproximativ 200 de dolari la lansare, este evident că Archos se adresează altui public.

Archos VR Glasses va fi disponibil începând cu luna noiembrie prin magazinul virtual al companiei. Portofoliul de aplicaţii compatibile cu acest set include deja peste 100 de titluri, deci ar trebui să vă fie din ce în ce mai uşor să nu vă plictisiţi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele