Camera foto de pe iPhone 6 poate fi cel mai puternic argument pentru a-l cumpăra

Camera foto de pe iPhone 6 poate fi cel mai puternic argument pentru a-l cumpăra

iPhone 6 are o cameră de 8 megapixeli, cu stabilizare optică pe iPhone 6 Plus, dar nu totul s-a redus la megapixeli. Un fotograf a testat-o în Islanda și îți arată de ce merită acest telefon.

apple iphone 6 plus camera

iPhone 6 și iPhone 6 Plus păstrează numărul de megapixeli ca ultimele telefoanele lansate de Apple în anii precedenți, dar au parte de dotări care să le scoată în față în fotografia mobilă. Austin Mann, fotograf experimentat în peisaje, a testat iPhone 6 și iPhone 6 Plus în Islanda pentru a vedea de ce sunt în stare noile dispozitive Apple. Și sunt în stare.

Review-ul complet este pe site-ul său, iar The Verge găzduiește povestea călătoriei. El evidențiază posibilitatea de a bloca focusul și să poți modifica expunerea independent de el (Huawei are o funcționalitate similară, la fel și Samsung pe K Zoom), aduce aminte de focalizarea prin detecție de fază – mult mai rapidă decât pe iPhone 5s și este disponibilă și pe Galaxy S5 – și compară o poză realizată cu iPhone 6 și cu 5s. Cea cu telefonul de anul trecut e ușor „spălăcită“, cu o mai proastă reproducere a culorilor.

Detecția de fază de pe iPhone 6 și iPhone 6 Plus îți permite să focalizeze mai bine în videoclipuri, un lucru important, mai ales că telefoanele n-au excelat până în acest an la acest capitol. Apoi, iPhone 6 (fără să fie o premieră) introduce modul Timelapse în aplicația de cameră. Este disponibil și pe alte modele, nu doar pe iPhone 6, dar este unul util pentru cei care vor să realizeze videoclipuri aparte. Consumă însă mult timp.

Nu în ultimul rând, că ziceam de videoclipuri, iPhone 6 și iPhone 6 Plus filmează full HD cu o cadență de 60 de cadre pe secundă și HD cu 240 de cadre pe secundă.

Dincolo de toate aceste elemente care țin mult de tehnologia și optimizarea software pentru ea, iPhone are parte și de o colecție mare de aplicații pentru foto. VSCOcam, una dintre cele mai puternice unelte, a debutat pe iPhone, acum fiind și pe Android, iar în ceea ce privește aplicațiile pentru videoclipuri în Play Store încă nu sunt la fel de multe alternative. Când vine vorba de producători, HTC, Samsung, chiar și LG se descurcă foarte bine în a livra aplicații bune pentru camerele foto. De asemenea, principalul rival e Microsoft prin telefoanele Lumia.

austin mann iphone 6 review camera

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: