Call of Duty: Advanced Warfare doboară recorduri de vânzări

Call of Duty: Advanced Warfare doboară recorduri de vânzări

Nu ştiu dacă mai este vreo surpriză pentru cineva, dar noul  este un succes enorm pentru Activision.

call of duty advanced-warfare

Cei de la Sledgehammer Games au lucrat timp de trei ani la noul Call of Duty, iar rezultatele sunt impresionante. Primele cifre de vânzări , după spusele celor de la Activision, confirmă faptul că a Advanced Warfare a depăşit deja la nivel global Call of Duty: Ghosts.

În Anglia, s-au vândut mai multe unităţi de decât de Destiny, Titanfall şi Wolfenstein: The New Order împreună. Aceste informaţii provin de la Gfk Chart Track şi confirmă faptul că, cel puţin în Regatul Unit, este al cincilea joc din seria Call of Duty, din toate timpurile, ca viteză de vânzare. Faţă de vânzările din prima săptămână ale celor trei titluri înşirate anterior la un loc, vânzările înregistrare de Advanced Warfare sunt cu 14 procente mai mari. Din păcate, nici Activision şi nici cei de la Gfk Chart Track nu au asociat nişte valori numerice precise acestor performanţe.

Tot acum aflăm că cei de la Guiness World Record au clasificat seria de jocuri Call of Duty ca fiind cea mai bună din toate timpurile. În topul pierzătorilor s-au aflat Grand Theft Auto de la Rockstar, Halo de la Microsoft, Legend of Zelda de la Nintendo, FIFA şi Battlefield de la EA şi Assassin’s Creed de la Ubisoft. Într-un interviu acordat celor de la The Independent, redactorul şef de la Guiness World Record a detaliat un pic modul în care a fost atinsă această performanţă de populara franciză. „Peste 500 de fani ai cărţi din 140 de ţări au intrat pe pagina noastră pentru a vota jocurile lor favorite, iar primele 50 de jocuri câştigătoare au fost prezentate în carte“, a spus acesta.

Aceste performanţe vin într-o perioadă în care din ce în ce mai mulţi analişti sunt de părere că interesul pentru jocurile Call of Duty este în scădere. Mulţi s-au aşteptat la vânzări scăzute pentru noul episod, dar în realitate se pare că cei de la Activision au început să comercializeze un nou hit.