Buffalo anunță un HDD extern cu DRAM Caching

Buffalo anunță un HDD extern cu DRAM Caching

HDD-urile hibride devin încet încet un produs destul de comun pe piața de componente. Buffalo Technology ține și el pasul cu moda chiar și pentru HDD-urile externe.

Buffalo DRAM Caching

Noile dispozitive de la Buffalo oferă o viteză de acces și de citire mai mare, având implementate și o memorie DRAM cache în acest scop. Spre deosebire de un HDD hibrid cum sunt cele de notebook-uri ce dețin 16 sau 32 GB SSD, partiția de pe HDD-urile externe Buffalo este menținută activă cu ajutorul unei baterii interne. Acest lucru înseamnă că nu dispune de un controller asemănător unui SSD, ci doar de o memorie de tip DRAM cu o baterie. Desigur, după o perioadă de timp această baterie va fi destul de slabă iar datele menținute în cache vor fi pierdute.

Buffalo oferă totuși pe exteriorul dispozitivului un indicator al bateriei interne, iar bateria este responsabilă și de momentele în care HDD-ul este scos sau oprit înainte ca datele să se fi copiat complet pe sau de pe acesta. Vor fi disponibile două modele ale acestui HDD, unul de 500 GB și respectiv unul de 1 TB, ambele cu 1 GB memorie inclusă. Conectivitatea acestora este de tip USB 3.0, iar viteza maximă de transfer cu memoria cache este de 400 MB/s.

Nu s-a menționat încă nimic despre disponibilitatea sau prețul acestor produse, însă fiind foarte aproape de Computex 2014, cel mai probabil la începutul lunii iunie vom afla mai multe detalii.

Citește și: