Blood Sport, accesoriul de gaming care-ți suge sângele din vene [VIDEO]

Blood Sport, accesoriul de gaming care-ți suge sângele din vene [VIDEO]

Pe platformele de finanțare publică au luat naștere numeroase proiecte interesante. Blood Sport cade, totuși, în categoria tehnologiilor de-a dreptul sinistre.

blood sport

Potrivit Polygon, un proiect intitulat Blood Sport: The Ultimate in Immersive Gaming caută o finanțare de 250.000 de dolari, pe site-ul de crowdfunding Kickstarter. Dispozitivul este gândit, spun creatorii, pentru a oferi o experiență cât mai imersivă.

Nu e nimic rău în a face jocurile mai imersive, iar tehnologii precum realitatea virtuală sau tehnologiile control prin mișcare s-au dovedit a fi destul de populare printre gameri. Totuși, Blood Sport ar putea pune viața utilizatorilor în pericol.

Gadgetul este un sistem de colectare a sângelui. Jucătorul își pune o perfuzie în braț și începe să se joace. Când controllerul vibrează – lucru care semnifică, de cele mai multe ori, faptul că personajul a primit o lovitură – sistemul se activează și începe să extragă sânge din brațul utilizatorului.

Oricât de ciudat ar suna, scopul Blood Sport este unul nobil. ”Intenția noastră este să dezvoltăm o unitate capabilă să suporte mai mulți jucători simultan, unitate ce va fi plimbată prin țară, la evenimente de gaming la care să se colecteze sânge”, explică creatorii, care au sediul în Toronto, Canada.

Sistemul este controlat de o placă de dezvoltare Arduino, care oprește colectarea de sânge înainte ca utilizatorul să fi pierdut prea mult. ”Jucătorii trebuie să-și declare vârsta, greutatea și orice fel de probleme medicale” pentru a nu exista vreun risc.

Cei care se decid să susțină proiectul nu vor primi o versiune de Blood Sport proprie, lucru care mai reduce din îngrijoarea privind acest dispozitiv. În cazul în care proiectul va fi finanțat, dispozitivul va fi lansat în data de 17 martie, odată cu shooterul Battlefield Hardline.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: