Blackphone, telefonul care nu poate fi spionat, va ajunge la cumpărători [VIDEO]

Blackphone, telefonul care nu poate fi spionat, va ajunge la cumpărători [VIDEO]

Blackphone, smartphone-ul care combină cele mai noi tehnologii de criptare pentru a garanta intimitatea utilizatorilor, va ajunge la cumpărători în trei săptămâni.

 Blackphone

Blackphone a fost prezentat la Mobile World Congress, în Barcelona și are un preț de 629 de dolari. El a putut fi achiziționat la precomandă și stocurile s-au epuizat în numai două săptămâni.

Smartphone-ul antispionaj este produsul unui parteneriat dintre producătorul Geeksphone, cunoscut pentru telefoane cu Mozilla OS, și Silent Circle, o companie renumită la nivel global pentru serviciile de securitate și criptografie pe care le oferă.

Nu e de mirare că Blackphone s-a dovedit a fi un produs dorit de multă lume, mai ales după ce Edward Snowden, fost angajat al serviciului de inteligență NSA, a făcut o serie de dezvăluiri cutremurătoare legate de spionajul în masă al internauților.

Mai exact ce oferă acest telefon? Să începem cu specificațiile tehnice. Smartphone-ul este dotat cu un display de 4,7 inch cu rezoluție HD sub care se găsește un procesor Nvidia Tegra 4i, tactat la 2Ghz. Memoria RAM este de 1GB, iar spațiul de stocare este de 16GB. Camera principală are 8MP, iar cea frontală 5MP. Dotările nu sunt deloc impresionante și nu pot fi comparate cu cele ale telefoanelor de top.

Totuși, partea de software este cea mai importantă la Blackphone. Acesta rulează un sistem de operare special, bazat pe Android, numit Privat OS. El conţine toate aplicaţiile de criptare ale Silent Circle. Silent Phone, Silent Text, Silent Contacts. De asemenea, aplicaţiile vor fi monitorizate pentru a nu extrage informaţii despre utilizatori, reţelele Wi-Fi vor fi securizate mai bine şi telefonul poate fi “autodistrus” cu rapiditate dacă este furat. Căutările cu Privat OS sunt anonime. 

Un amănunt interesant este faptul că telefonul are setările de securitate activate gratuit doar pentru doi ani. După doi ani, acestea vor putea fi prelungite cu 10 euro pe lună. Mai există opţiunea de a cumpăra un nou telefon, care va oferi această perioadă standard de 2 ani.

Citește și: