BlackBerry depăşeşte iOS şi Android la performanţa browser-ului [INFOGRAFIC]

BlackBerry depăşeşte iOS şi Android la performanţa browser-ului [INFOGRAFIC]

Deşi ar putea părea greu de crezut, un nou studiu confirmă cât de eficienţi au fost cei de la în a crea cel mai rapid browser pe mobil.

blackberry browser rapid performanta comparatie

Cu toate că fiecare dintre noi şi-a ales browser-ul favorit din motive complet subiective, un infografic precum cel de mai jos ne oferă nişte informaţii care s-ar putea să influenţeze semnificativ ceea ce vom folosi în continuare.

O viteză foarte mare a conexiunii de internet nu reprezintă nici pe departe întreaga poveste, când vine vorba de o experienţă fluentă de navigare. Un browser rapid, cu un motor performant de randare în spate, este la fel de important. Din acest motiv, un studiu precum cel realizat de echipa New Relic nu trebuie trecut cu vederea.

Așadar, aflăm în 2014 că cel mai rapid browser pe un smartphone nu se găseşte pe Android sau iOS, ci pe BlackBerry. Aparent, o pagină complexă a fost afişată de un în nu mai puţin de 1,55 secunde. Această valoare este cu atât mai semnificativă cu cât Mobile Opera Mini 4.2, următorul clasat în top, s-a rezumat la 4,78 secunde. Ce e regretabil? Nici un cititor al acestui articol nu va sări brusc să-şi cumpere un BlackBerry în urma acestei revelaţii.

Tot acum am aflat că browserul celor de la Google domină detaşat acest segment de aplicaţii software pe desktop-uri, cu 64,3 procente. În plus, pe mobile, degeaba există un număr mult mai mare de smartphone-uri şi tablete cu Android decât iPhone-uri şi iPad-uri, în contextul în care 44% din traficul generat de pe dispozitive portabile este realizat prin intermediul Safari.

Aceste perle, combinate cu alte câteva revelaţii, reprezintă o cotă infimă din amalgamul de informaţii integrat într-o formă foarte atrăgătoare în infograficul de mai jos. Ţine doar de voi să găsiţi ce vă interesează cel mai mult.

browser wars infografic blackberry windows os x chrome android

Citește și: