Guvernul american: Contract de 1,5 miliarde dolari pentru 80.000 dispozitive BlackBerry

, 24 Ian, 18:54

Se pare că BlackBerry are un înger păzitor sau mai degrabă decizia lor de a nu mai produce dispozitive pentru consumatorii mici a fost una destul de bună.

BlackBerry Z10 Smatphone

Zilele trecute, compania a încheiat un contract cu guvernul american, pentru 80.000 de dispozitive BlackBerry, contract cu o valoare totală maximă de 1,5 miliarde dolari. Pentagonul este beneficiarul direct al smartphone-urilor, iar ideea vine de la Departamentul Apărării.

Întrebarea de pe buzele tuturor este „de ce BlackBerry?”. Ei bine, până la momentul de față este una din puținele companii care s-au axat pe securitatea dispozitivelor și, pe de altă parte, au mai colaborat cu succes și în trecut cu agențiile guvernamentale. Decizia a fost luată după ce programatorii departamentului de apărare nu au reușit să treacă de restricțiile impuse de producător, terminalelor sale, smartphone-urile BlackBerry fiind așadar considerate demne de a fi folosite în activitățile guvernamentale secrete.

Achiziția a fost discutată timp de câteva săptămâni și între timp acțiunile companiei s-au dublat de la valoarea de 5,75 dolari pe acțiune, valoare de acum șase săptămâni. Contractul va ajuta compania să se pună din nou pe picioare, lucru la care lucrează încă de anul trecut. Valoarea de 1,5 miliarde de dolari este cea maximă stipulată pentru acest contract pentru dispozitive BlackBerry, însă nu este și cea reală, care nu a fost încă dezvăluită.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail