Bill Gates va reinventa Microsoft Office și îl vrea pe toate platformele disponibile

Bill Gates va reinventa Microsoft Office și îl vrea pe toate platformele disponibile

Într-un interviu recent acordat celor de la Bloomberg TV, Bill Gates a afirmat că are nevoie de îmbunătăţiri majore.

microsoft office 365

Am putea spune că au trecut foarte mulţi ani de când Bill Gates nu mai este CEO-ul companiei pe care a fondat-o. Cu toate acestea, din câte se pare, continuă să se implice în mod direct în anumite aspecte ce ţin de conducerea companiei. Din acest motiv, când afirmă că unul dintre produsele cele mai importante ale gigantului din Redmond necesită un upgrade major, e bine de ştiut că nu sunt doar cuvinte în vânt, ci el se va ocupa, parţial, şi de materializarea lor.

În acest caz particular este vorba de Microsoft Office. Suita de aplicaţii de birou a Microsoft are o concurenţă mult mai acerbă faţă de acum cinci sau zece ani, fapt pentru care nu mai funcţionează la fel de bine să ceri o sumă destul de generoasă de bani pe programe de editat documente. Nu de alta, dar acelaşi lucru îl poţi realiza online prin Google Docs sau Apple iCloud. Pentru că şi Bill Gates este de aceeaşi părere, tot el a comunicat recent „un plan de bătaie“.

După spusele fondatorului companiei, Office trebuie să redevină o prioritate majoră pentru Microsoft. Compania americană trebuie să lanseze versiuni optimizate de Office pentru tablete şi sisteme hibride cu Windows. În continuare este incredibil cum e posibil ca variante de Word, Excel şi PowerPoint optimizate pentru touch să fie disponibile pe iPad şi nu pe Windows RT sau Windows 8/8.1. Mai mult decât atât, faptul că Android este următoare platformă care va primi o variantă gândită pentru ecrane sensibile la atingere, a aceloraşi aplicaţii, este la fel de greu de înţeles.

Una peste alta, este evident că Microsoft Office este unul dintre produsele companiei, reciclate de la an la an, care nu a mai beneficiat de o reinventare de la Office 2007.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI