Bijuteria viitorului are la bază un mini proiector

Bijuteria viitorului are la bază un mini proiector

Neclumi se folosește de o nouă tehnologie care ar putea înlocui colierele pe viitor, fiind bazată pe niște lumini proiectate pentru a imita efectul bijuteriilor.

pico proiector bijuterie 3

Bijuteriile pe viitor ar putea arăta foarte diferit față de cum arată în prezent. Acesta era unul din puținele locuri în care tehnologia avea o prezență redusă, dar acum se parte că niște ingineri din Polonia au de gând să schimbe industria complet. Creația lor se numește Neclumi și are la bază un proiector foarte mic. Lumina propagată de acesta pe gât imită într-un fel efectul unor bijuterii.

Sistemul Neclumi este format din pico proiectorul respectiv și aplicația însoțitoare. Pico proiectorul se atașează de haine și în acest fel reușește să se mențină pe gâtul purtătorului. Proiectorul se poate conecta cu telefonul pe care este instalată aplicația folosind un cablu HDMI. Aplicația respectivă vă pune să alegeți unul dintre cele patru setări pentru dispozitiv: Roto, Movi, Airo și Sono.

În modul Roto veți avea niște fascicule de lumină rotindu-se pe gât cu o bijuterie centrală plasată central. Modul Movi reacționează la mișcările corpului folosindu-se de accelerometru și proiectează luminile în funcție de aceasta. Airo reacționează la mișcări folosindu-se de pedometru. În acest fel, Airo va crea senzația că niște fascicule de lumină sunt împinse pe margini spre spatele gâtului. Într-un final, modul Sono reacționează la sunetele dimprejur iar luminile se vor mișca în funcție de acestea.

Dacă vreți să fiți ținuți la curent în legătură cu progresul înregistrat de către echipa din Polonia, puteți intra pe site-ul acestora și să vă introduceți adresa de mail pentru a fi notificați pe viitor. Între timp puteți să vă uitați la acest scurt filmuleț de prezentare a noii tehnologii. Nu este chiar cel mai inspirat videoclip din lume, iar unii ar putea chiar să-l categorizeze drept ciudat. Vă lăsăm pe voi să decideți.

NECLUMI – a probable future of jewellery from ◥ panGenerator on Vimeo.

Citește și: