TouchPico, un nou pico proiector sensibil la atingeri

TouchPico, un nou pico proiector sensibil la atingeri

Cu toate că nu este foarte mare, TouchPico integrează o idee nouă într-un produs atractiv.

touchpico pico proiector cu touch

TouchPico este un care, pe lângă un grad sporit de portabilitate, are Android. Din acest motiv, poate rula fără probleme tot ce găsiţi pe Google Play.

Momentan este în stadiu de proiect pe Indiegogo şi caută să obţină finţare pentru producţia sa în serie. Este capabil să proiecteze o imagine cu o diagonală maximă de 80 de inci pe orice suprafaţă plană. Dotat cu Wi-Fi şi integrabil în reţeaua locală din casă, această creaţie este şi un client de streaming, indiferent dacă trimiteţi conţinut către el de la un smartphone, un Mac sau un PC.

Partea de interacţiune cu sistemul de operare Android care rulează pe TouchPico se va realiza printr-un stylus inteligent dotat cu un LED infraroşu. Proiectorul este capabil să urmărească poziţia respectivului LED, ca, la final, să se creeze un sistem similar cu un touchscreen virtual. În definitiv, aceasta s-ar putea să reprezinte cea mai ieftină cale de juca Angry Birds pe un panou de 80 de inci, iar acest detaliu s-ar putea să fie suficient pentru o anumită clasă de utilizatori.

Rulează nativ Android 4.0, are intrare HDMI şi un slot pentru carduri SD, iar puterea luminoasă se rezumă la 80 de lumeni.

Proiectul de Indiegogo a strâns aproape 90.000 de dolari, deși ceruse doar 55.000 de dolari. Video-ul de prezentare poate fi văzut mai jos

Citește și: